Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jelení ptáčky,už jste to jedli?

Od: viky® odpovědí: 17 změna:

Jelení maso, už jste někdy jedli ptáčky z jelena?

doplněno 24.01.12 21:39:

Recept na ptáčky z jelena.

Jelení maso,

debrecinský bok,

celer- může ho být více proužků

jemný malý párek - ne kořeněný- koupila jsem krabičku pochoutkových párečků v Lidlu

koření na divočinu, pepř

olej

červená cibule - velká 5 kusů

Nakrájí se maso na plátky a naklepe, okoření, pepř a olej - potře se, nechá se v lednici do večera, večer se dá debrecínka-bok,párek a proužky celeru, může jich být více, jsou mňamky, já dala tři. zabalit a nechat do dalšího dne v lednici. Párátka. Cibule červená se nakrájí na slabé kolečka, půl pečínky je cibule. Do pečínky olej, cibule,ptáčky, necháme na dvojku opékat. Opékáme tak dlouho, až cibule je rozpadlá a tmavá. Pak teprve podléváme vodou, ale jen malinko vody a poctivě obracíme ptáčky, teprve, když ptáčky jsou už krásné ze všech stram, můžeme dát více vody a teplotu na jedničku. Nakonec ptáčky vyndáme, štávu zahustíme moukou, povaříme a vrátíme zpět ještě chviličku povaříme.

Recept je můj vlastní, nejsem kuchařka, ale ráda krmím rodinu vlastní výrobou.


 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 



2 - Naklepané anakořeněné ptáčky, nechají se v lednici do večera

 


3- Večer se udělají celé ptáčky, debrecínský bok, cerel na proužky, jemný párek

 


0x

Sice ne ptáčky, ale v pátek jsem si jelena dopřával na několik různých způsobů.

 


5 _ Dáme do pečínky na olej a kolečka cibule _ hodně cibule

 

ahasver4*

0x

Hele viki,už ráno jsme tu s hejkalem slintali...Zvěřina nemá konkurenci..Jen těch jelenů se nějak nedostává...

doplněno 24.01.12 21:17:

A dost!Cpu se rybím salátem!


" ahasver4", nemohu za to, že "Jaga,"nám udělala chutě na divočinu. Dnes byly ptáčky, byla to mňamka. Zbytek jeleního masa, to jsou ty odřezky, jsou naložené v cibulce a bude se dělat Štěpánská z jelena, ale to, až bude čas, ve čtvrtek. Toho bude už jen trocha. Maso nekupujeme, máme hodně známých a dostáváme vždy něco jiného, tak experimentuji. Jinak přeji dobrou chut k salátu.

 

hop®

0x

Týýýýjovka, začínám mít chutohlad!

Vypadá to NÁDHERNĚ! Prosím o zveřejnění receptu. Kompletního, tedy včetně příručky na lov jelena...

...ale trošku vážně - o této pochutině jsem ještě neslyšel - nejste náhodou autorkou receptu?

 


6 _ Ptáčky celé opečeme, nepodléváme, cibulka pouští štávu

 


7 _ Hotové ptáčky se štávou

 



8 _ Dobrou chut!
ahasver4*

Aby do Vás husa...!Teď si kvůli Vám musím udělat neco pořádnýho k večeři.V půl desátý...

 

hop®

0x

Teda Viky, jestli jste nás chtěla nas*at, tak se Vám to asi docela podařilo!

doplněno 24.01.12 21:42:

...recept super. ještě tu příručku...

P.S.: zítra jdu cíleně na oběd do vzdálené restauračky, kde často mívají zvěřinové hody. Pro tu příručku, nebo rovnou pro jelena...


"hop", já nechtěla nikoho naštvat, tady je to samá otázka a odpověď, proč by se člověk také nemohl odreagovat? Třeba recept někdo vyzkouší. Já recept poslala známým a moc se jim líbil. Když někde bude nějaký recept a bude se mě líbit, tak si ho také vyzkouším a jsem ráda. Zítra přeji, dobrou chut na zvěřině. Viky

doplněno 24.01.12 22:01:

Recepty vlastně vznikají tím, že někdo rád zkouší nové jídlo, jak ho nejlépe udělat, aby druhým chutnalo. Musí na to být čas a hlavně chut, něco vymyslet.

 

hop®

Viky, asi jste pochopila, že to "naštvání" bylo s nadsázkou. Tu cestu pro jelena, avizovanou návštěvu známého kuchaře ve "zvěřinové hospodě" jsem myslel daleko vážněji!


Hope, vím ze zkušenosti, když dám někomu recept, bez fotek, tak jídlo nezkusí uvařit, ale jak má fotky, nebo ochutná hotové jídlo, tak už chce recept a vaří. Kdyby jen jeden človíček si udělal podobné ptáčky, tak budu mít radost. Viky

Díky, Viky, jsme asi naladěné obě na stejnou strunu. Udělám také, jen co potkám toho jelena. S vnoučaty jezdím tak 1 x ročně do žehušické obory podívat se na bílé jeleny, nemáme to daleko, ale tam je mají opravdu dobře spočítané! Vaše obrázky jsou nádherné, nedivím se vůbec, že pánové slintají. /a dámy jistě taky/.

Jinak pro milovníky zvěřiny: kdo bydlíte blízko Pardubic, či přes ně míváte cestu, veškerou zvěřinu nakoupíte v prodejně u pana Šmidrkala, chlazenou i mraženou. Má prodejnu v Sakařově ulici /blízko kriminálu/, nyní prý otevřel novou prodejnu ve Sladkovského ulici, blízko Hlavní lékárny. Některé ceny jsou vyšší, jiné, vzhledem k tomu, že to je zvěřina, se mi zdají přijatelné. Koupí se tam bažanti, div. kachny, zajíci, srnčí, jelení, dančí, mufloní a kančí maso. Pěkně opracované, jen hodit na pekáč a do trouby. Kontakt na tu prodejnu najdete na netu, i ceník a sortiment zboží. Nedá se to kupovat pořád, ale jednou za čas je to velice vítaná změna. Jaga.

 


Dobrý den Jago, děkuji, Váš odkaz na zvěřinu, je vynikající. Ceny jsou v Pardubicích levnější, než v Makru. Viky

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]