Nejste přihlášen/a.
Manželka upekla koláč s drobenkou a se švestkami (navrchu) údajně z jogurtového těsta. Koláč se jíst dá, ale to těsto zůstalo i po upečení takové kompaktní (měkčí brousek ), trochu mazlavé, není vůbec pórézní nebo nakynuté. Je to tak správně nebo i jogurtové těsto má být po upečení kypré?
Nejlépe když dám pro srovnání vlastní mnohokrát vyzkoušený předpis: 1 jogurt (zakysaná smetana) + 2 celá vejce + 1 kelímek cukru krupice + 1a1/2 kelímku polohrubé mouky prosáté s 1/2 pr.do peč., případně ještě maličko mléka. Kelímek od jogurtu používám jako odměrku. Všechno důhladně zamíchám a naliji do vymazané nebo silikonové formy + ovoce + drobenka. V troubě peču na cca 200°C, těsto se zkouší špejlí - musí zůstat suchá. V remosce se musí péct déle, až je drobenka zlatavá.
Obdobný koláč bez jogurtu do dortové formy : 1 hrnek polohr.mouky + 1/2 pr.do peč. + 1/2 hrnku cukru + necelý 1/2 hrnku oleje + 1 vejce + trochu mléka. Další postup viz nahoře. Z dvojnásobné dávky je bábovka, do části těsta přidat kakao. Patronka
Abych si pochvalu zasloužila přidám ještě jednu vychytávku k tomu druhému koláči do dortové formy. Upeče se jen těsto bez ovoce a drobenky a nechá se vychladnout. Ušlehat 1 obyčejný měkký tvaroh + 100g másla + 100g cukru + 2-3 lžíce pikantní marmelády (rybízová). Natře se na piškot a navrch se pokape kouskem čokolády ( 1/4 tabulky) rozpuštěné v MW se lžící másla. na 1x stisk. Kdyby se to natřelo na celé, při krájení se láme. Pojmenovala jsem to "růžový dalmatin". Dobrou chut. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.