Nejste přihlášen/a.
Moje maminka je už dlouho na bezlepkové dietě. S potravinami je to v pořádku (pečeme, vaříme, vše chutné a bez lepku). Problém je však u běžného pečiva (chleba, rohlíky). Ještě jsme nenašly recept, který by vyhovoval (aby byl výsledný chleba rychle a levně připraven a zároveň, aby chutnal jako obyčejný, lepkový, chléb). Na internetu se sice různé recepty dají najít, ale žádné "opravdové zkušenosti obyčejných lidí".
Nemá tu někdo zkušenost s pečením bezlepkových chlebů? Pekárnu máme.
Musela jsem se zeptat švagrové, vegetariánky co peče pohankový chleba vhodný prý i na bezlepkovou dietu. Jednou jsem ho chutnala a teplý byl výborný, ovšem chleba jak ho znám to nebyl.
1/2 l vody
1-2 lžíce jablečného octa
2-3 lžíce olej
1/2 lžíce sůl
200-250 gr. pohankové mouky
1 sáček droždí sušené
1-2 vejce
150-200 gr. směsy Uni mix
hrst rýžových burizonů
lněné, slunečnicové semínko možno i sekané ořechy, drcený kmín.
Recept má napsaný takto, záleží prý na velikosti pekárny.
Zkusila jste již hotové směsi? Např. česká firma Paleta dodává na trh směs na tmavý bezlepkový chléb. A Jizerské pekárny dělají směs na vícezrnný bezlepkový chléb. Nakoupíte v prodejnách se zdravou výživou nebo zkuste internet. Dokonce jsem viděla i směs na bezlepkové palačinky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.