Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Na čem jste si opravdu pochutnaly?

Od: amala odpovědí: 11 změna:

Vaš recept na dobré/rychlé pokud to půjde i levné jídlo od sladkého po slané děkuji za typy

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Kuře Albedo

Doba přípravy: cca 45 minut (se vším všudy)

Příprava: Do hrnce dát 200 ml octa, 200 ml sójové omáčky, 400 ml vody, bobkový list, pepř (celý), 4 stroužky česneku (na plátky) a kuře (já kupuji kuřecí prsa a dávám je tam celá (bez krájení nebo naklepávání). Zadělat pokličkou a dát rychle zahřát (na vysoký stupeň), až to začne vřít, tak ztlumit a nechat 30 minut (než kuře změkne).

Mezitím připravit rýži (jako obvykle + do ní někdy dávám trochu tymiánu).

Až bude kuře hotové, tak ho vyděláme (na talířek) a přes sítko do misky scedíme omáčku. Zahustíme ji (moukou s vodou nebo solamylem).

Kuře se podává s rýží a polité/pokapané omáčkou.

Je to trochu pikantnější, ale je to opravdu rychlé, levné a hlavně - výborné!

 

pt®

0x

Tak "amala", když chci něco levně i rychle a honí mně mlsná, tak ohřeji párek, za tři minutky čínskou polévku bez vody, jen nudle a kečup, je to pro mně úplná mňamka. - stařenka

 

marenka*

0x

Nevím co berete jako levné jídlo, každý máte představu někde jinde. Ale já jako levné a rychlé dělám třeba tohle. Dám do pekáčku sterilované zelí (nebo kysané), na to plátky masa (koření pepř, sůl), na to na 1/4 nakrájené syrové brambory, přiklopím a hodinu peču. Nepodlévám, neotáčím, prostě hodinu si třeba surfuji po netu. Je to dobrota.

Druhé jídlo. Plátky masa, osolit, opepřit, otočit na oleji (zatáhnout), dát do pekáčku, zalít sterilovaným lečem (400 ml sklenice, 20 Kč) a upéct.

doplněno 29.07.11 21:44:

Liduš, díky za tip. Já kupuju a vařím podle akcí. Prostě které maso je v akci (rozdíl i o 50 Kč na kile), tak to beru a pak doma přemýšlím, co s tím. Napíšu si ten mletý bůček na lednici.

lidus*

Mařenko a s mletým bokem je to také mňamka.

Já dělala tento týden hovězí na divoko asi po 20 letech neb můj muž vzpomínaljak jedl hovězí na divoko z konzervy a jak to bylo výborné, pravda původně šel pro tu konzervu ale když zjistil že 350gr stojí 40KČ tak koupil půl kg falešné svíčkové.

 

juldab*

0x

Já si upeču domácí chleba když je mouka v akci tak kilo za bůra kvásek mám. Namažu máslem 82% když je v akci tak 20Kč za250g a posipu cibulí když je v akci tak bura za kilo. Jo a osolím sůl kupuju i mimo akce.

doplněno 29.07.11 22:08:

samozřejmě posypu

 

jabraka*

0x

Takové teplé škvarky!Já to nesmím,ale dnes jsem je vyškvařil a pochutnal si na pár kouscích.Vyškvařuji je v mikrovlnce.

Dají se do skleněné mísy s víkem.Víko musí být podloženo dřevěnou tyčinkou asi 5 mm, aby páry mohly unikat..

Škvaří se asi 12 minut podle dávky a podle stavu.

JABRAKA

 


0x

Nejoblíbenější jsou u nás speciální FRBR /zkratka: francouzské brambory./ Ohnivzdornou mísu silně vytřít máslem. Oloupat si několik syrových velkých brambor, nahrubo nastrouhat sýr cihlu a měkký salám /nebo špekáčky, liberáky.../ Do mísy vrstva brambor, nakrájených na slaboučké plátky, posolit, sýr, salám, zase ty brambory, posolit, sýr, salám. Ukončit to vrstvou brambor, posolit a opepřit, navrch několik kousků másla. Dát do trouby péct přikryté víkem. Když je to upečené tak napůl, zalít mlékem s rozšlehanými vajíčky /asi 2/ a nechat dopéci bez víka, aby to zčervenalo. Je to daleko lepší, než klasické fr. brambory z vařených brambor, rychlé, levné a pokud přidáte jakýkoliv zeleninový salát, nemá to chybu už vůbec. Dělám toho strašně moc, protože když něco zbyde, volám synovi, přijede a odveze všechno. Dobrou chut. Jaga.

 

cocinkamichalka*

0x

Opravdu mňamka? Sušené švestky, dovnitř hezky mandličku, obalené v anglické slanině a usmažené ve fritáku... Hm...

 


0x

Já, jen co to dopíšu, půjdu nastrouhat brambory na placek. Bramborák, cmudu, chcete-li. Dám si dnes více česneku a kmínu. Těším se už od včerka. A v ledničce se už chladí lehký Bráník. :D Mám bezva pánev, tak to bude radost!

amala

OPravuji nemusí to být zase hodně levné jídlo,ale aby to fakt byla mňamka,každop.děkuji a určitě co neznám vyzkouším jde o to pochutnání/dík za celou rodinu

 


0x

Vidím, že Vás ještě pořád honí mlsná, tedy přidávám: PIKANTNÍ RAŽNIČI. Není to ale ani levné, ani rychlé. Plátky vepřové kýty naklepat, osolit, opepřit, dobře z obou stran potřít kašičkou z: prolisovaného česneku, sladké a pálivé papriky, sojové omáčky. Ingrediencemi nešetřit. Složit do mísy, přikrýt a nechat do druhého dne uležet v chladu. Potom nakrájet na kousky, napichovat na špejle střídavě s kolečky cibule, kolečky točeňáku nebo špekáčků /oloupané/, a kousky uzeného bůčku nebo uzené krkovice. V troubě v pekáči rozpálit vepřové sádlo, narovnat tam špejle a ze všech stran opéci. Pak zalít pikantním kečupem /hodně/, osolit a za občasného obracení a podlévání horkou vodou pod poklicí upéci doměkka. Ke konci trochu podprášit polohr. moukou, aby se štáva kapku zahustila a zapéci. Nejlepší je to jen s vařenými bramborami, protože hranolky, krokety či opečené brambory ten prima sosík do sebe nenatáhnou tak, jako ty vařené.

Jo a pokud mi už dojde při napichování maso, ale zbyde mi cibule a točeňák, nakrájím to na menší kousky a do toho pekáče přidám a dusím společně s ostatním. Je to moc moc dobré. Recept mám už 30 let od mojí mamky a i když už jsem ochutnala různá ražniči, takovéhle nikdo jiný nedělal. Tak dobrou chut a povolte si opasek! Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]