Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rebarborový koláč - recept

Od: krkovicka* odpovědí: 13 změna:
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

des*

2x

Obyčejné lité těsto,nakrájet oloupanou rebarboru,posypat hrstí krystalového cukru.To je celý postup.Jo a dá se to do trouby.

 

1jara*

2x

250 g hladké mouky, 125 g cukru krupice, kypřící prášek, 125 g másla, 180 ml mléka, 2 vejce, drobenka se skořicovým cukrem, 5 řapíků rebarbory.

Postup:

Z mouky, cukru, prášku, mléka, másla a vajec utřeme těsto. Předehřejeme si troubu na 180 °C, vymažeme a vysypeme plech, do kterého nalijeme těsto. Rebarboru oloupeme a nakrájíme. Na těsto naklademe kouskyrebarbory , čím víc tím líp a posypeme drobenkou.
Pečeme asi 30 - 40 minut a rebarborový koláč posypeme cukrem před vychladnutím.

Ještě se dá udělat z kynutého těsta nebo mřížkový, na mřížkový se rebarbora rozvaří.

 


2x

Koláč je určitě už upečený a snězený. Ale všude, kde se dává ovoce, dá se dát i rebarbora. Jen je potřeba přidat cukr, v cukru kousky obalit. Třeba Hraběnčin koláč, který jistě všichni známe, je s rebarborou úžasný. Na kynuté těsto, bublaninu, křehký koláč, olejové těsto, máslové. Všude, kde se používá ovoce. Skvělý, jako koláč, je: Posýpka, nejlépe z másla, protřepat jí s kousky rebarbory, nasypat do vymaštěné a vysypané zapékací misky a ještě posýpkou zasypat a do trouby.

doplněno 12.06.11 16:22:

toprecepty.cz/... A opačně, místo rebarbory jiné ovoce.

krkovicka*

No to bude snězený hned,aby na snídani zbyl.Šla jsem do sámošky a teď jsem se sekla na hřišti,tak až večer upeču.Děkuji

 

krkovicka*

Děkuji vám za rychlé odpovědi
1jara*

Tady je na ten kynutý, je to podobné:

250 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, vanilkový cukr, špetka soli, špetka zázvoru, 20 g droždí, 1 žloutek, skořicový cukr, 30 g másla, 150 ml mléka, drobenka (150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 70 g másla), 5 řapíků rebarbory.

Postup:

Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme a přidáme kvásek. Pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout.
Mezitím si připravíme drobenku, vymažeme a vysypeme plech. Poté, co vykyne těsto ho naneseme na plech, a dáme na něj kousky rebarbory. Posypeme drobenkou a skořicí.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut. Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.

doplněno 12.06.11 11:56:Rebarborová bublanina
Ingredience:

Vejce smícháme cukrem a vanilinovým cukrem, postupně přidáme mléko, mouku a kypřící prášek.
Rebarboru oloupeme a umyjeme. Nakrájíme ji na kousky a promícháme ji s cukrem.

Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, těsto posypeme rebarborou i s cukrem.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°C, kde pečeme asi 25 minut.
Celou rebarborovou bublaninu posypeme cukrem a podáváme.

 

patronka*

0x

Další předpis nemá smysl dávat, ale doplním, že oloupanou a pokrájenou reveň je nutno spařit vařicí vodou ( v cedníku ). Odstraní se pro někoho nepříjemná pachut. Patronka

doplněno 17.06.11 08:28:

No, já to tak dělám už 50 let. Reveň snad obsahuje i nějakou kyselinu (štavelovou?), která by se spařením měla eliminovat, našla jsem to i v Sandtnerce. Já spařuji i cibuli, když ji mám použít za syrova, třeba do salátu. Někdo to zřejmě nesnáší. Patronka

rebarboru dávám na těsto za syrova a nikdy si nikdo na "chut" nestěžoval

 

naihonn*

0x

Mňam. Doufám, že touhle dobou už na mě o patro níž taky pár kousků rebarborového koláče čeká. I když mamče nějak nechtěl začít kynout, bídák.

Ale jinak rozhodně každopádně jedině se žmolenkou, to by jinak ani nebylo ono. Sákryš, začínám tu slintat na klávesnici.

 

cituska*

0x

U nás je oblíbený kynutý,ale na těsto dáváme 250 gr tvarohu s 1 van.cukrem-1 vejce-když je hustý i trochu mléka.

Na něj příjde rebarbora,kterou strouháme na jemno na WS struhadle,dobře se potom sype na tvaroh a drobenku,je mňam mňam.S tvarohem se nějak ztrácí kyselost rebarbory.

naihonn*

Jaj, kdybych chtěl ztratit kyselost rebarbory, tak si udělám koláč třeba s džemem, to je taky žraso, ale sladký až to bolí. To mi přijde jako docela podivné, ukrást téhle mňamce to nejcharakterističtější.

 

krkovicka*

Udělala jsem kynutou,už jí budu vytahovat z trouby.Mňam!

Sice jdu s křížkem po funuse...ale na příště. Výborné s rebarborou jsou kynuté, klasické, české buchty. Rebarbora se pokrájená na kousky, podusí s cukrem a vanilkou, aby to trochu zkaramelizovalo, nechá lehce vychladnout a plní se tím buchty. Je to hrozně dobré...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]