Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co bude dnes dobrého?

Od: arakain77* odpovědí: 26 změna:

Ahoj kuchařinky a kuchaři.

Nikdo není doma a tak se znovu ptám,co vaříte k obědu? Já vařím ŠUMAJSTR.Velmi dobrá mňamka.Pošlu i foto...

A přeju předem DOBROU CHU.

 

 

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

stafan*

0x

Zdravím arakaine. Tak jsme na tom dneska stejně a pravě teď hledám nějakou inspiraci co si uvařit. Můžete mi špitnout co to vaříte za zázrak?

doplněno 27.01.11 10:09:

měl jsem v plánu smažené bramborové placičky s klobáskou, ale můžu to změnit...

doplněno 27.01.11 10:30:

díky ale bohužel nemám namočené fazole, škvarky by se našly a kroupy také, tak příště ...

arakain77*

Uvařím fazole a malé kroupy,Nakrájím škvarky(nejlépe domácí),trošku je rozpustím (ohřeju)na pánvi,vše smíchám dohromady,ochutím solí,česnekem,pepřem,majoránkou.Ktomu okurky a může být i osmažená cibulka.

 


0x

:DJá mám ze včerka rizoto s kuřecím masem a spoustou zeleniny. Otevřu si k tomu novou sklenici okurek. Letos je mám kyselejší, ale miluji kyselé. Na recept toho šumajstra se těším. Neznám to. Nezapomeňte!

 

marenka*

0x

Já můžu napsat celý náš týden, třeba si vyberete. Neděle - řízek, kaše. Pondělí - kuře, rýže (peču celé, sníme stehna). Úterý - ty horní čtvrtky kuřete + čínské nudle se zeleninou. Středa - francouzské brambory s uzeným a sýrem. Čtvrtek - plátky krkovičky na zeleném pepři, rýže. Pátek - obalované filé, brambor. Sobota - krůtí stehna, zelí, knedlík.

arakain77*

A to vaříte každý týden stejně?Nebo v neděli večer píšete s rodinou jídelníček?Ale je to vynikající.Jen čínské nudle ,,nežeru"jako Bohuš želvy.

stafan*

...no já nevím, čínské nudle, rýže, rýže... měl bych strach at mi nenarostou šikmé očí ..hi,hi

marenka*

Stafane, to je z čiré zoufalosti. U nás teď stojí kilo brambor pomalu 20,- Kč a ještě bývají nepoživatelné. Jen až budou nové, za příznivou cenu, to bude rýže či nudle zas tak 2* do měsíce.

doplněno 27.01.11 11:37:

A co řízek naruby? Pěkně s bramborem a špekem.

doplněno 27.01.11 11:53:

) To my taky nemusíme suchou rýži. Když je se štávou z kuřete, tak je tak zalitá, že se následné ráno všichni v oné místnosti pěkně pročistíme ) (nemůžu kvůli celiakii zahuštovat moc moukou, to je taky na nic)

stafan*

Já vím mařenko, já jen tak aby řeč nestála, my máme svoje brambory a také nevím jestli vystačíme do nových. Vloni to byla bída. A rozotko, hodně štávy to já rád. Nemám rád rýži suchou, když dusí.

arakain77*

Metrák brambor z mého lánu vám prodám.Ale jen Mařence.

marenka*

Arakaine, zlatá nabídka. Díky moc. Jo a zase smůla, musím odmítnout. Nemáme sklep, ani půdu. Mám vyzkoušené že víc jak 5 kilo doma v teple nevydrží.

arakain77*

takovou nabídku dávám jen jednou...

marenka*

Arakaine, nevařím každý týden stejně, ale jídelníček píšu na celý týden v neděli, to je pravda. Sic sama, ale občas se zeptám, nač mají ostatní chut. Dělám to kvůli nákupu. Podívám se, co mi chybí, co musím dokoupit a pak vím, že celý týden mám z čeho vařit a nemusím už do obchodu.

Ono pak letět jenom třeba pro zeleninu do omáčky je dost ošemetné, co si budem povídat. Zeleninka stojí do 100,- Kč, ale tu vidíte to, vedle něco jiného a odcházíte o pár stovek lehčí.

 

buss

0x

Co dobrého? No dnes by to šlo ...

sex, né?

arakain77*

...to by opravdu šlo.Ale sex je pro děcka.Dospělí chlastaj.

 


0x

Ja delam specle se slaninou a sýrem...mnammm

 

pu®

0x

Ježkovy oči, takový téma pro někoho, kdo má čas uklohnit akorát něco z pytlíku... (a nekamenovat, já vím, že je to koncentrované éčko zalité chemií, ale vaření mi nic neříká a není, kdo by nám tu vyvařoval, takže tak... zalepit žaludek a pracuju dál ). Ale náhodou jsem včera udělala aspoň snídaňový nepečený dort z obyčejných dětských piškotů a zakysané smetany...no na to se neptáte, ale stejně
A někdy, někdy, když je více času (ne dnes...) děláme narychlo na pánvi opražené kousky masa (jaké je po ruce - vepřové, kuřecí) s hodně kořením a smícháme to do salátu (čínské zelí/ledový salát, rajče, paprika) a posypeme sýrem. Ale teď není hezká zelenina, tak nic. Dobrou chut

marenka*

Pu, když si na ty pytlíky Zkus si jednou koupit takovéto koření i s pečícím sáčkem. Do sáčku hodíš maso, brambory na 1/4, nasypeš to koření, propícháš trošku ten pytlík, zaděláš a šup do trouby. Nádobí není, práce taky ne, starat se o to v troubě taky nemusíš. A je to dobré.

doplněno 27.01.11 14:46:

Pu jmenuje se to Maggi nápady. Opravdu je to tak jednoduché. Syrový plátek krkovice, syrové oloupané brambory, třeba cibule na kolečka, zasypeš kořením a dáš péct v tom pytlíku. Díky tomu pytlíku nemusíš nic podlévat, ani hlídat, jestli se to navrchu nepřipaluje. Je toho hodně druhů. Já mám třeba tyhle.

pu®

Šmankote Máří, to je ale vychytávka, co to jééé? Sím sím, víc informací, vůbec netuším, o čem to mluvíš, nikdy jsem si ničeho takového nevšimla.. Arakain snad promine, že se téma ubírá trochu jiným směrem, ale možná pro další taky dobrý tip na rychlé jídlo... Jako maso tam hodím zasyrova? Hned s bramborama? Jaké koření? Týjo, díky díky a jsem žhavá na další podrobnosti!

doplněno 27.01.11 14:47:

Máří, to je geniální! Není to sice to pravé vaření, ale pro nás dva...jak dělané! DĚKUJU!

lidus*

Ty pytlíky jsou super, často používám i ty na zalití se smetanou a zapečení.

Dnes vařím zelňačku a bramboráky se špenátem a uzeným masem(maso melu).

 

kacu*

0x

Ty pytlíky jsou opravdu dobrá vychytávka, my měli k obědu palačinky

binka*

Dneska jsem dělala karbanátky a br.kaši. A protože bylo masa víc než jindy, budou ještě k večeři, zítra k obědu a pro otrlejší možná zbyde i na sobotu ...

marenka*

Binko, těm co vydrží do soboty, na to nastrouhejte hrooomadu sýra. Hned bude něco jiného.

 

pt®

binko, já dělám někdy karbanátky nebo sekanou, bílé zelí a brambor. - stařenka

stafan*

No tak baby, tak to jste mne dojaly. A určitě nejlepší z toho je ten sáček, na divoko. To tak udělat tak se moje frau odstěhuje i z peřinama. Proti gustu žádný dišputát ale vařený, smažený nebo pečený sáček, tak to ne, to nemusím.

lidus*

stafan aha mlsný mužský, můj muž taky a tak nehlásím, že použiju nějaký prášek a nefrfle.

 


0x

Kurna to tu nikdo pres den nepracujete nebo co, ze mate cas i v tydnu na domaci obedy?

To je moralka tohleto...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]