Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Příloha - recept na zelí

Od: baruskaska* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na recept na zelí, které dělají v restauracích jako přílohy. Velice mi chutná a ráda bych si ho stvořila doma. Děkuji za odpovědi

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

marenka*

2x

To myslíte dušené ke knedlíkům, nebo syrové? To syrové se nařeže na proužky, přidáte sůl, citron a trochu cukru, olej. V něm zelí pomačkáte, až pustí štávu.

doplněno 18.11.10 13:47:

Baruško, tady je i trochu vylepšený recept, vypadá to dobře.

recepty.centrum.cz/...

baruskaska*

to syrové Děkuji vyzkouším to

rob*

v některých hospodách do toho přidávají kopr, blééééééé

 

sasdax*

1x

No my dělali dva druhy.

1) Nakrájet zelí na nudličky, posolit, aby pustilo štávu, pak kopr, ocet, moučkový cukr na dochucení.

2) Nakrájet zelí na nudličky + nastrouhat mrkěv, posolit, přidat křen a zase dochutit viz výše.

Ale typů příloh je spousta. Někdo si do toho přidá papriku, jiný kukuřici...to už je pak experimentování.

Hlavně záleží, když se to zelí najemno nakrájí, tak pokapat olejem, chvilku nechat a přidat sůl, moučk. cukr, trochu octa, nebo citronu. To je základ. Potom jde do části nastrouhat mrkev, do části křen a třeba kukuřici - já dávám propláchnutou z plechovky. Nebo papriku červenou najemno, hezky to vypadá. Já občas dělám i s ananasem a s jablíčkem. Dobrá je i v létě zamíchat jen posekaná petrželka do základu, nebo ten kopr. Jde to i z červeného zelí, ale to je dobré spařit nakrájené, horkou vodou a hned propláchnout studenou. Jinak v zelných salátech se fantazii meze nekladou...Ale hlavně nezapomenout ten olej - nejlépe olivový, ale slunečnicový může být také.

 

michalll*

0x

To dávají v každé restauraci v ČR stejnou přílohu? Většinou používají pekingské zelí...

baruskaska*

tak nemusej ve všech,co já vím všechny restaurace v ČR jsem neprošla ...já bych jen ráda věděla jak se to zelí připravuje co se tam dá a tak podobně

doplněno 18.11.10 12:58:

ke všemu jsem to sem nepsala,proto aby se mi někdo tlemil, ale proto abych se dozvěděla, to na co se ptám.

 


0x

zkuste to takhle:

nakrouhat hlávkové zelí na jemno, lze nastrouhat i na struhadle. dát do mísy. na pánvičce rozpalte trochu oleje (podle množství zelí) tak jak to nejvíc jde. začne se z něj lehce kouřit. tímto olejem (v tomto případě NE olivový) zelí přelijte. počkejte pár minut a dochutte octem, cukrem, solí podle chuti. můžete přidat i pepř. někdo přidává mrkev, papriku, kukuřici, steril. žampiony atd.

hlavně žádnou vodu. zelí jí pustí dost.

dobrou chut

 

milenkak

0x

Paní vařila jsem v restauracích zelí, jaké si asi představujete. Normálně dáte vařit sterilované zelí do hrnce, osolíte, přidáte kmín. Když je měkké zcedíte, pozor nepřevařit, trošku vody tam necháte. Nakrájíte si cibuli dost, ne na kostičky, ale jen na nudličky, do rozpáleného oleje dáte cibuli, a tu osmažíte jen tak aby byla zpěněná, pak přidáte hladkou mouku, uděláte řídkou jíšku zase akorát, aby ze zelí nebyla kaše. Toto vmícháte do zelí, které je na plotně a chvíli ještě povaříte. Dochutíte, cukrem, solí, octem, ale to ochucení je důležité, musí být sladkokyselé, hustota řidčí, ale zase akorát, aby to nebylo jako polívka. Doufám, že jsem na nic nezapomněla.

cyril*

Tak to doufáte velice špatně! To nejspíš proto, že nečtete pozorně. Tazatelka shání recept na salát ze syrového zelí a ne na kaši z vařeného zelí servírovanou pod názvem "moravské zelí".

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]