Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych poprosit o nějaký vyzkoušený recept na steril. červenou řepu. Děkuji
Červená řepa ve sladkokyselém nálevu, dělám jí už několik let.
1 litr vody, 3 dcl octa, zarovnaná kávová lžička soli, 100 g cukru. 2kg řepy omyji a uvařím do měkka. Oloupám a nastrouhám na hrubo. Zaliji nálevem, promíchám a plním do sklenic. Podle chuti možno přidat fenykl, nebo křen.
Červená řepa se zelím - výborný.
1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, půl kila cibule Řepu uvařím zvlášt, potom oloupu a nastrouhám. Zelí s cibulí nakrájím a chvíli povařím v nálevu, přidám nastrouhanou řepu, promíchám a plním do sklenic - nepěchuji, plním volně. Nálev - 12 dkg cukru, 1 rovná lžíce soli, 1/2 litru vody, 2 dcl octa. Vařím 3 nálevy na 2 dávky zeleniny. Přeji dobrou chut.
Teda ženský já vám nevím, ale kromě špenátu neznám větší fujtajbl. Nechcete si to rozmyslet a dělat radši něco chutnějšího? Já bych špenát a červenou řepu úředně zakázal pěstovat.
Také jsem neměla ráda špenát. Vyzkoušela jsem hodně receptů, teď ho dělám se šlehačkou a chutná mi. To samé je s řepou, kupovaná zavařovaná mi nechutná, je moc kyselá.
Já ano. Špenát s červenou řepou. To je ten správný hnus. I když špenát, když je dobře udělaný mám rád. Ovšem červená řepa - ještě jí nevidím, pouze cítím a už blinkám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.