Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat mám doma 7 housek těch menších a chtěla bych z nich připravit večeři, ale nemám žádný nápad jak to spestřit, a ne jen pořád máslo ,salám, sýr. Poradíte? Děkuji
Můj první recept nebyl patřičně oceněn , tak zkusím z jiného soudku:
Housky nechte ztvrdnout a vyschnout, poté rozšrotujte na materiál, který zove strouhanka. Kromě toho připravte si vepřovou kýtu nebo krkovičku (možno i kus flákoty zvaný kotlet), dle libosti, správně naklepanou. Poté vajíčko a mouku, do tří oddělených nádob se strouhankou vložte. Naklepané masíčko potom koupejte v pořadí mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka, vejce, čím pětiobalu docílíte, jenž trojobalem se zove a jako ideální obal vzývá chutové buňky vaše. K tomu přiložme brambůrky ve formě rozličné, at vařené či osmažené, nebo i štouchané s cibulkou zapraženou. Možno přidáním mléka kravského s kouskem másla tlučeného kašičku stvořiti. ... no a pak už jen sežrat... Janulko, ještě Ti zbývají housky?
Kdo je na sladké, tak by třeba uvítal žemlovku s jablky nebo s tvarohem - je to rychlovka a mají to rády především děcka.
doplněno 09.08.10 17:02:Ale to chce houstičky trochu přitvrdlé (možná na chvíli do trouby nakrájené na plátky ) - z čerstvých by to asi bylo blátíčko.
doplněno 09.08.10 19:13:Ještě mne napadlo - rajčatový salát s majolkou a k tomu suchou houstičku.
Kousek nastrouhaného tvrdého sýra smíchat s vajíčkem, trošku osolit. Tohle napatlat na rozkrojenou polovinu housky a vrazit na rozpálenou pánev s olejem, tou pomatlánkou dolů. Až to bude dozlatova tak na pár vteřin otočit, a pak už jen nechat vychladnout a sežrat. Jednoduché,rychlé, levné, a to matlání se dá jakkoliv dochutit!
Dělám to trošku jinak - usmažím míchaná vejce, navrším na rozkrojené housky, zasypu strouhaným sýrem a zapeču chvilku v troubě.
mňam . Smaženka. Housku rozkrojit , namazat rozmýchaným tvarohem s vanilkovým cukrem. Housku zase k sobě připlácnout (namazaným k sobě ). , Na pánvi rozehřát olej, vložit housku a po obou stranách trošku osmažit. Ještě horké obalit v cukru (krupice)
Housku nakrájet na kostičky, osmažit a ještě horké obalit ve směsi cukru se skořicí.
Sebode. Já to dělám zase takto - rohlíky nebo veku nakrájím na tenké plátky, potřu oslazeným tvarohem a slepím. Obalím jako řízek v trojobalu a usmažím. Horké obalím v cukru s vanilkou.
jsi prostě lepší, Hope... no jo, když chlap vaří, je to vždycky fajn
doplněno 10.08.10 18:21:já jsem ušetřila pánev, se dívám
No to jo, ale tu druhou, na kterou ty to překlopíš
doplněno 10.08.10 20:11:Aha, já trubka, nečetla jsem pořádně, ty tam dáváš syrová vejce - tak to jsi ušetřil troubu.
Zpěňte cibulku, na to ten salám na kostičky, nebo ještě přidejte buřta, sladkou papriku, zalijte vodou, dejte kmín, česnek a masox, chvíli povařte a zahustěte jíškou, nebo mouku rozkvedlanou ve vodě. Chvilku povařte a máte buřt guláš k těm houskám. Když nejsou housky, přidejte tam brambory, vařte déle a máte guláš. polévku. jinak housky rozkrojit, obalit v rozkvedlaném vajíčku a osmahnout na oleji. Potřít hořčicí, cibuli na to a je hned změna. Nebo ta žemlovka, jak píše Lidka.
Housky rozkrojit, trochu másla, potřít sardinkami v oleji, nahoru nahrubo cibuli a strouhaný sýr. Zapéct v troubě a jíst teplé. Dobrá mňamka. P.S. - zlehka sardinky osolit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.