Nejste přihlášen/a.
med od včel je nejlepší( tedy já ho zrovna nemusím) nazývá se podle toho, kde včelky sbírají pyl-květový, medovicový a pak se dělí na např. akátový, řepkový... medovicový docela chutná i mě a celý život jsem se domnívala, že je to lesní med z toho co včelky nasbírali na kvetoucích stromech, ovšem k mému překvapení mě zet - včelař poučil, že je to úplně jinak. Také dnes už vím, že med necukernatí ale krystalizuje a šlehaný med se mi nelíbí už vůbec.
Kdysi babička vařila cosi podobného medu z květů pampelišek, jíst se to dalo ale med to nebyl.
doplněno 31.07.10 11:24:Výroba medu z darů přírody.
200 ks | čerstvých nezvadlých pampelišek |
1 ks | citrónu |
1 kg | cukru |
1 l | vody |
Tohle je moc dobré, ale med to není, to se jenom tak říká. To je jako s tím Leninem/Uljanovem a VŘSR, která byla v listopadu.
Pravý med je pouze od včel.
Přestože ho máme doma nadmíru, protože přítel včelaří, tak jsem na doporučení letos zkusila uvařit ,,med´´ ze smrkových výhonků. Je dobrý na průdušky. Podobný ,,med´´ se dá uvařit i z mladých borových šišek, černého bezu, jitrocele, pampelišek, sedmikrásek a jiných bylinek z našich luhů a hájů .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.