Nejste přihlášen/a.
mám chut na topinky babička měla vždycky v zavařovačkách čertovskou pomazánku na ně... tu bohužel nemám a ani nevím přesně co všechno obsahovala nemáte nějaký tip co si na ně můžu dát? díky
No tak to je problém - co mate v lednici, ale rychle než Vám vychladne topinka. Česnek potřít, nějakou paštiku - ochutit a namazat, niva - naklást na horkou topinku nebo i naklást a ještě trochu osmažit až se niva roztaví,tavený sýr - dochutit nějakým kořením a namazat atd.atd
pardon ale niva to ne-é... ještě jsem je nezačala dělat zatim jen slintám a čekám co mi kdo poradí
Dobře, ale pořád jste neřekla co mate v lednici. Nebo poletíte do Kaufu?
doplněno 29.07.10 21:10:tak, že přidám - nějaké sardinky(máme?), cibuli (máme?), kečup (máme?), česnek (máme?) - když ano, tak smíchat vše a je to.
mno moc toho tady není na nákup se chystám zítra ale zkusila jsem hokus pokus : jemný kečup s bazalkou a oregánem,nějaká chili omáčka a česnek pálí to jak čert ale nevadí ,Každopádně budu ráda i za další tipy stafan promine BEZ NIVY příště at to tady nehoním na honem hurá co si na ně dám
Luckapucka. máte pravdu Nivu nee. Pláteček cihly(pěkně rozteklej), nebo cihla nastrouhaná a na to kečup je taky dobrýýýý.
Nebo volský voko a na to nastrouhat sejra.
Sakryš, začínám dostávat chutě.
Luckapucka, jestli to nevyděržím tak zato můžete vy!.!.! :D
Z mletého masa, ale to chce delší čas. Trochu orestnout na cibulce, přidat sůl, pepř, nebo i trochu hořčice a promíchat a mazat teplé na teplé topinky. Můžete dát místo pepře grilovací, nebo bylinky, nebo trochu strouhaného sýra, česnek...Jinak jakýkoliv tavený sýr, na teplou topinku a posypat pažitkou, petrželkou...Smažená vajíčka na cibulce jsou na topinku taky mňam, tak dobrou chut!
Luckapucka, že vy jste šla hledat tu lednici abyste nám napsala co v ní máte . A asi jste našla něco moc dobrého, když se tak dlouho nevracíte. Nebyl to tatarák? Kar.
Tak vážení, teď něco méně obvyklého. na ještě trošku teplou topinku namazat med . Fakt je to ňamka
med? to slyším poprvé určitě vyzkouším i když jsem spíš na ty ostřejší ale toto zní zajímavě
Sebod teď jsem se vyděsila, topinka a med? fakt? Med mám ale nezkusím to, já ho nemusí ale pokusím se přesvědčit manžela-ten by jedl stále a třeba mu to bude chutnat.
To volské oko a sýr bych upřednostnila, jinak měkký sýr s česnekem nebo sousedka dělá říká tomu falešný tatarák-nastrouhaná vařená brambora, česnek, kečup, povrch sype struhaným sýrem, Mletý vepřový bůček nebo mletou anglickou slaninu( ta je rychlejc) ochutím česnekem, přidám trošku čili omáčky a trošku kečupu nebo k tomu pomelu zavařené lečo-povrch opět sýr.
Ne ne ne. To vypadá že Luckapucka pujde spát až tak ve 3 ráno, tak si může dovolit papínkat až tak kolem půl jedenácté.
Takže zatím zkoumá co má v ledničce.
ne ne už nezkoumám stejně bych tam toho moc nevykoumala ale safra na to co jsem tady vytvořila by se mi hodil ten nastrouhanej sýrnemám
doplněno 29.07.10 21:29:jinak ano moje doba kdy jdu spát nastává okolo té druhé třetí a ta kdy jím je tak okolo desáté jedenácté
já ještě třičtvrtě sklenice ... ale teď jsem do sebe už sotva nasoukala poslední sousto a musím říct,že když řeknu že to pálí jako čert je slabý slovo ...
Na tyhle rychlovky je dobrý mít doma základ na lečo (kupovaný, nebo domácí). Hodit na pánev, přidat Fšechny zbytky z lednice (salám, zelenina, cibule, třeba i ty houby, vajíčko). Dát na topinku, posypat sýrem...
pepane, tak tohle je už snad žalovatelná provokace . Zrovna jsem dotelefonovala a prý nerostou. Tyhle vaše jsou letošní nebo je to archivní snímek z dobrých časů? Karina
sebod, tak to jste mě uklidnila, pak je to tedy stažené z netu . Už jsem se lekla, že někde rostou a já u toho nejsem .Karina
Karino. Já už taky mlsně pobíhám s berličkama po lese.A kde nic, tu nic. Ale koncem srpna se dočkáme. Připravte si nůše. Bude úroda
sebod, kéž by ...ale letos jsem už měla nečekaně první a poslední úlovek 1.6. Podborováky a krásné klouzky. Kar
pepane, to bude nějaká výkupna. Představ te si, že byste to měla sama čistit a krájet . No, vidíte, že už po nich netoužíte?Kar.
Nám se ve dvou jednou v Jincích povedl taky takový úlovek.Během dvou hodin.Akorát to nebyly hřiby.Máte pravdu, že to čištění bylo otravné.
doplněno 30.07.10 00:18:Are my je tenkrát dávaly do kufru Škodovky 120.Košíky byly už plný.
Pepane něco podobného jsem zažil asi před pěti lety. Jel sem na houby a během 1/2 hodky dvy košíky slaďáků tak sem vlít domu a říkal manželce at jede ještě se mnou znova a ona nato že stejně nic nenajde atd. Já ji nato říkal , že nic hledat nebude ,ale jen sbírat, to už tak trochu koukala jestli jsem v pořádku a když jsem dával do kufru děckou vaničku tak si myslela že jsem se úplně pomát , až v lese pochopila že její 3 litrovej beliček je úplně na ho... Do dvou hodin jsme jeli domů s plnou vaničkou a doma po očištění převážili a bylo toho něco přes 60kg. Byla to nádhera , ale to čištění to fakt nemusím.
Hmmm já si snad zítra usmažím aspoň žampiony.Manžel na houbách letos už byl a donesl pár nacucaných babek a dvě klíštata.
Lečo můžu jenom tiše závidět. Protože mám (skoro10 let) po operaci žaludku, tak bohužel nemůžu tydle věci se šlupkama papat. Bohužel ty věci se šlupkou mi tam v tom poblázněným žaloudečku zůstávaj šprajcnutý a já je pak musím za pomoci prstíků do krčku dostávat ven. BRRRRRRRR, fuj...
doplněno 29.07.10 22:34:Luckapucka, doufám že už ste po?.?.? Nechci vám zkazit choutky . Sorry.
Já dělám na topínky někdy masovou pomazánku,neboli paštiku /podle toho jak si ji někdo dá název/...Celá vepřová konzerva-vepřové maso ve vlastní štávě,nebo zbýtek vepřového masa od pečení se pomele s vařeným vejcem /na tvrdo/,se 4 stroužký česneku.Přidá se trochu pepře,nebo lžička hořčice.Dobře rozmíchá,nebo i napění ve hnětači /podle toho jak chce mít někdo tu pomazánku hladkou.Já do ní přidávám ještě lžíci tatarký.Je to rýchlé.Kdýž mám vepřová ,nebo kuřecí játra,tak dělám játrovku.Játra podusím na trošce sádla s cibulkou buď jen nakrájená nebo i rozetřená /pomletá/,osolím opepřím přidám česnek jen stroužek rozetřený,trochu hořčice i měkký sýr.Vše našlehám do pěný.Na topínký jsou dobré jen tak vaječné omeletý s přílohou zeleniny i okurka kyselá.Manžel má rád jen s plátky tvrdého sýru a okurkou.Já zase s rajčetem a kolečky cibulky jarní.Na topinky se dá ledacos vymyslet.Jen čisté s potřeným česnekem imáslem jsou výborné k polévkám-česnečka,kmínka.Jsou to mé zkušenosti v mé kuchyni a co se týká chuti mé rodiny.Přeji hezký víkend všem. Jozinka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.