Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co si dát na snídani?

Od: malalusy* odpovědí: 78 změna:

Dobrý den,mám tu jedno lehčí téma...a s ním otázku: Co doma snídáte? Dělám stále tři,čtyři věci dokola a nemám inspiraci. Samozřejmě,že se můžu mrknout do kuchařky,ale to není ono. Tak napište

 

 

78 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Prava Anglicka snidane:

Smazena slanina, volske oko, smazene bily klobasy, smazena rajcata, smazene zampiony, black pudding (neco jako jelito), fazole, k tomu toast z bileho toastoveho chleba s maslem a zapijet cernym silnym cajem s mlikem.

Na tohle jidlo sem si vytvoril Pavlovuv reflex. Jak ho vidim, jdu blejt.

 

verunka07*

3x

skus si udělat domácí musli-je výborné,hlavně místo normálního mléka tam dej slazené mlého Salko.

 

pu®

2x

No to je aspoň dotaz! Tak, milá malá Lusy, já snídám něco z následujícího:
-tvrdé sirupové vafle, které se dají položit na hrnek s horkým ranním čajem a sirup se v nich pak krásně rozteče (myslím, že v čr se prodávají pod názvem "holandské", což by odpovídalo, neb momentálně pobývám v NL )

-medové puffíky s mlékem - prostě takové ty nadýchané medové vločky, prodávají se v krabicích po půl kilu

-chlebík s marmeládou
-koláčky nebo kousek dortíku, ale to musíme být s přítelem hodní, abysme si ho zasloužili koupit

-amoletu nasladko, mňam, tady se dá koupit předvařená, tu pak hodíš jenom do MW, podle mě je k sehnání i v čr (v albert heijn)

-no a k tomu všemu si dávám buď čaj, džus anebo mlíko z tibetské houby

Jak vidíš, snídám výhradně nasladko, ale přítel si rád dá s oblibou toast s bilinkovým máslem, popřípadě klasiku - nějaký salám k tomu, sýr atd atp. Můžeš taky zkusit vydatnější variaci - vajíčka, slaninu, salát... Někdo rád taky ovocné saláty... Já bych prostě kombinovala a variovala, abychom z té šedi nezhloupli (pivo raději až večer). Dobrou chut!

U me nejlepsi, na co se tesim kazde rano, je hodne dobre cerne kafe (s logrem) a k tomu chleba, tmavy chleba nebo obycejny, nejlip ne uplne cerstvy, s maslem! A kdyz pisu s maslem, tak mam na mysli MASLO, ne nejake zrudne odrudy! proste chut cerneho kafe a chleba s maslem je pro me nade vse po ranu, nekdy odpoledne a hlavne kdyz jsem dlouho treba v cizine, tak po navratu se na tuhle mnamku doslova vrham! Co vy na to?

lidka*

Stoprocentní souhlas. Právě jdu na to - jen jsem zkontrolovala novinky na poradně. Už jsem to zde psala -moje nejmilejší snídaně. A nikdy se mi nepřejí. Včera jsem koupila u našeho pekaře nový druh chleba - dostanou ode mne 1* a k tomu máslo Halíř - jednička na trhu. Jen to kafe je sice s logrem, ale vzhledem k věku a tlaku je toho logru tam pomálu. :D Takže Dobrou chut a štastné návraty!

dracek*

dobrej CHLEBA ,máslo ,kafe ,co víc si přát jedině dobrou chut

malalusy*

Ty brďo,už slintámňami ňami. Ale řekněte mi prosím jedno. Co je to mléko z tibetské houby?Nemyslím to špatně,ale zní to děsivě teda. Díky za inspiraci a budu čekat na objasnění tajemství mléka z tibetské houbyahooj

doplněno 17.07.09 16:44:

Jdu si to zapisovat

pu®

Mlíko z tibetské houby zní děsivě, to je fakt Já se o něm dozvěděla, protože mě trápily záněty a tak a nic nezabíralo a nezabíralo, až jsem se namísto léků uchýlila k alternativě. Jestli funguje, nevím, ale rozhodně neubližuje a já už si na ně zvykla tak, že si ho prostě každý den v průběhu nebo hned u snídaně dám jen tak na chut. Nejlepší informace najdeš tady:
zivotni-energie.cz/... (to je taková hodně přísná stránka )

Žádnou kůru nedodržuju, prostě si dávám kefír na chut. Jestli to pomáhá, těžko říct, dost jsem změnila celý životní styl a celkově se cítím líp, ale co přesně je toho důvodem...nevím, ale to je jedno. Ovšem vydatná snídaně je základ Ráda jsem inspirovala

PS: Ten rohlík s mlíkem zní fakt skvěle - jednoduché, člověk to zná z dětství, ale málem by zapomněl..

malalusy*

Díky za info,určitě se na to mrknu. Hezký den a další a další krásná a chutná rána

giovanka*

Vločky s rozinkama a oříškama a nastrouhanou mrkví a jabkama milujuuuuuuuuuuu

 

jarmik*

2x

Sympatická otázka

Moje tři věci dokola jsou:

- vločky se studeným mlíkem

- rohlík s mlíkem

- chleba namazanej se žervé a na tom kolečka okurky.

malalusy*

Rohlík s mlíkem mňam

 

limetka*

2x

A co takhle ovesnou kaši pokapanou medem, posypanou rozinkami, brusinkami a nakrájeným čerstvým ovocem - mňamky mňam - mlaská celá rodina i s tatkou!

pu®

S tímhle musím souhlasit, ovesná kaše je super! Kdysi jsem si ji pořídila při studijním pobytu v En, nějak docházely peníze a ovesná kaše byla nejlevnější řešení - v obchodě jsem se ušklíbla a pomyslela si "No co, zas bude líp", ale doma se pak olizovala až za ušima :D Dělávala jsem si ji v mikrovlnce s vodou a pak zakapala mede a přilila trochu studenýho mlíka. Když jsem měla po ruce ovoce, nacpala jsem tam, co bylo zrovna doma, od jablek přes banány po mandarinky, všechno. Musím si ji hned zase koupit!
A ještě pro Malou Lusy, já jsem teda taky staromilec, je mi terpve před třicítkou, ale už mívám takové proslovy jako "to když jsem byla malá, ten chleba chutna úplně jinak" a "sisinky už nejsou, co bývaly" (ty sice nesnídám, ale ty co byly za mlada...mňam! ). Netřeba dodávat, že přítel ze mě má rovněž pěknou srandu!
S tím tmavým pečivem jste mě teda překvapily, to je ale pěkná reklamní masáž! Člověk za to dá 3x víc než za bílý rohlík (mimochodem, nejlepší bývaly u babičky a máte pravdu, byly mnohem hutnější! ) s pocitem, že dělá něco pro své zdraví, a pak se dozví, že si ho ještě ničí barvivy! Teda... Jídlu zdar!

malalusy*

Hehe,to je sranda,mně taky ještě třicet nebylo a taky občas vypouštím takový hesla. Hlavně si pamatuju,jak ještě před asi 5ti rokama mě děsně prudilo,když můj otec prohlašoval,že nejlepší čokoláda ze všech jsou ledový kaštany. Jsem si říkala,si je nech a doufala,že taková nikdyNIKDY nebudu!

pu®

Mno, já si teda "zamlada" ( ) říkala taky spoustu věcí na téma "tak tohle já nikdy, NIKDY! dělat nebudu" apod. Hm, a když dneska koukám, jak třeba se pokouším vést domácnost, odněkud to znám...
Ovšem to jsem se odklonila od tématu, a tak aby to admin nepřejmenoval "ženské sklouzly od snídaní k drbům o všem", dodávám, že můj táta takhle miluje marokánky a máma "mejdlíčko". Jednou jsem jí ho koupila kdesi na staročeském trhu, ale musela ho vyhodit, že to není ta chut z jejího dětství... Ale zase na to má větší nárok než my

Ještě ke snídaním - kdybych nebyla líná a chtělo se mi, hrozně ráda bych snídala krupici. Jenže já ji dělám málokdy a ještě ji většinou připálím nebo zhrudkovatím, prostě mi to nejde Ale když se povede, dávám si na ni skořici s cukrem a zaleju trochou rozpuštěného másla (zásadně obyčejného, "kostky"). Achjo. Už sem asi radši nebudu přispívat, protože si vždycky akorát udělám chutě! :D

lidka*

Hele děvčata - ještě ne třicítky - jen si zavzpomínejte na mládí - hezky se to čte - určitě to admin neutne. A s tou pohádkou mládí - krupicovou kaší - chce to kastrolek se silným dnem, vypláchnout studenou vodou a teprve potom nalít mléko. A tu krupičku pomalu sypat už do vlažného mléka a míchat a míchat na mírném plameni nebo stupni. A raději rozředit mlékem hustou kaši, než do řídké ještě přidat krupičku - potom to hrudkovatí. Jo a mimo téma snídaní - neříkáte si náhodou také: "určitě nebudu jako moje matka"? :D

dusatka*

Tak já zareaguji na tu kašičku :

Já ještě doporučuji krupici předem namočit, tedy dát krupičku do hrnečku, zalít vodou nebo mlékem kousek nad, pak promíchat a nechat stát, může i pár hodin, je to dobrá prevence proti hrudkám a navíc pak stačí vařit kratší dobu. Když vychytáte správné dávkování, což chce pár pokusů, máte super kašičku, hustší do talíře, řidší prckovi do flašky...

pu®

Dobrý den, paní Lidko, díky za radu! Vidíte, vypláchnout vodou, to mě nenapadlo, ale jinak vařím, přesně jak píšete. Akorát místo silného dna jsem si kdysi pořídila speciální kastrůlek s teflonem - a připalování se omezilo (to už bych byla machr, připálit i na teflonu! ), ale hrudky mám stále. A přitom sypu pomalu a mám takové to kvedlátko...ale asi nemám trpělivost Už to chci vždycky hrozně rychle jíst :D

Díky za tip i Dusatce, všechno zkusím, všechno zkusím!

PS: No a s tím "nikdy jako moje matka" - ehm... ...

Já sypu krupičku do vroucího mléka a usilovně míchám, ale semtam se mi hrudečka přihodí. Ovšem můj syn má rád "řiďulu" s hrudkama . Občas mi vyjde "hustula", ale co už...

malalusy*

Já jsem s mámou v kontaktu spíš na dálku tak nějak už od 14-15-ti,takže já si spíš říkám"určitě nebudu jako můj otec". A to zní docela divně,že. No ale většinou mě lidi chválí zrovna za jídlo,tak to si myslím,že mám po mámě,i když táta taky dobře uvaří,když zrovna uvaří. No ale jak tak koukám,většina z vás je dost na sladkou snídani. Ten můj chlap je teda vděčný strávník,to musím uznat,ale když se ho zeptám co by si ráno dal,tak to jsou: míchaný vajíčka se slaninou na kostičky, zapečený toast se šunkou a sýrem,párek.Takže sladké ho samotného nenapadne. Včera jsem měla celozrný "mysli" s červeným ovocem,nebo jak to tam psali a chlap ochutnal a hned chtěl taky. A taky se chci přiznat,já nikdy nejedla ovesnou kaši. Jak to chutná,lze k něčemu přirovnat? Pěkně mi tu děláte chutě,vám povím!

pu®

Já myslím, že ovesná kaše se dá přirovnat právě ke krupici. Akorát jsou v ní kousky ovsa.. :D To jsem asi moc nepomohla, co... Taky záleží, jestli ji zalejete mlíkem nebo jen vodou a co do toho přidáte - hodně dělá to ovoce, pak to celé chytne takovou ovocnou chut... Na jazyku to nechává takovou trochu jemnou chut, i když dojíte, a je to hooodně syté...no není nad to to vyzkoušet!
A s müsli jste mi připomněla nedávný zážitek s mým přítelem, který jí rovněž raději salámy a spol. a hlavně - nesnáší brokolici. Ovšem jen do chvíle, než si ji omyju, malinko nasolím a pokapu troškou roztečeného másla - to mi ji pak sní hned! Jestli ona v tom nebude spíš ta příprava...

lidka*

Ovesná kaše - no ke krupici ne, ta je taková jemná hedvábná. No spíš poradí limetka, ta o ní psala. Ovesné vločky tak jedině upražit a přidat do cukroví. Ale já se přiznám bez mučení, že tedy ovesnou kaši bych snědla jenom za trest. :D Ovšem do jakéhokoliv masíčka mě nikdo nutit nemusí. Tak hezký večer všem! PS: a jestli máte teflonový kastůlek, to snad ani není potřeba vyplachovat studenou vodou. I když s tím nic nezkazíte.

malvinka*

praktická LIDKA vždy přijde na nějaký fígl

ferda1954*

Pu: je tomu asi čtyři roky , to jsem si taky koupil na trhu mejdlíčka a taky mi nechutnaly asi to bylo tím , že to byla tan hotelová a né ta k jídlu.Nikdo mě nevaroval.

malvinka*

Tak limetka na to kápla, to je moje gusto ještě vylepšit skořicí, Kustovnicí POPŘÍPADĚ ZAČVACHTAT RAKYTNÍKEM.

malvinka*

Pokud mohu limetko, poradit nejlepší vločky rádoby instantní, nakupuji v Lidlu mají moooc pěkné jméno Haferfloken nemusí se máčet a jsou ihned k použití. Mám pocit , že jsem je zahlédla v Tanvaldu i v Penny. Po takové kašičce je bříšku jako v pokojíčku.

 

lidka*

2x

Dneska jsem dělala pro ty mé broučky lívance se skořicovým cukrem a nebo borůvkovým džemem a kysanou smetanou. Tak to ještě připomínám pro vzorné kuchařky a nebo kuchaře, kteří vstanou dřív a zadělají, dají kynout a dělají pomyšlení rodince. No a palačinky - na ty jsme také zapomněli - to je rychlejší snídaně.

Jééé... mňam... a nemohla bych aspoň občas být Váš brouček? Už mi ty mé zdravé vločky někdy lezou krkem... :D

lidka*

Zuzanko, mám těch broučků hodně a hodně se mi jich už nabízelo k adopci. Já vždycky zadělávám na lívance a nebo palačinky z litru mléka a tak skoro hodinku potom u toho sedím a peču a peču a peču ...My to asi máme k sobě hodně daleko, myslím, že Vy jste někde na Moravě a já na severu Čech. Ale kdybyste někdy měla v plánu trasu od Jablonce na Harrachov, tak dejte včas vědět a já zadělám na lívance.

Škoda že lívance nejdou protlačit drátama, aby na mě vypadly z monitoru...

malvinka*

Milá Lidko, mńam taky bych se občas ráda zařadila do do fronty Karafiátovy rodinky. :PObčas bývám i na vytyčené trase nepříliš často.

Ale je tu jedna zrada ta smažená mňamka není vhodná pro mé zažívání.No škoda.

Tak tedy vložím pro Vás recept na jiný mls jak kdosi slavný popsal ,,Božské žrádlo,,.

lidka*

Malvinko, tak se musíme trochu odreagovat. Hodně mě to upřímné vyznání od spidera sebralo, že jsem opravdu bulela s ním. A to se mi jen tak nestává. Tak, kde je ten recept? A jinak ty lívance, to bys určitě zdravotně zvládla. Toho omastku tam moc není, jenom tolik, aby kraje lívance byly trochu křupavé. A potom už jenom samé zdravé potraviny. :D Tak dobrou noc všem!

recept je tady: poradte.cz/... po přejmenování bys to už možná nenašla

malvinka*

Lidko, mě taky přímo sejmulo. Měla jsem nyní 14 dní dovolenou a po návratu v zaměstnání parte kolegyně. Možná je to můj subjektivní pocit, ale přijde mi, že spousta lidí si v dnešní době jaksi nechtěně nestačí život prožít a odcházejí příliš mladí. Vůbec mi přijde, že příliš chorob nejpíš ze stresu, jenže tomu se snaží většina osob čelit každý den.

Raději se vrátím k lívancům křupavé okraje, no tak ty musí být přímo mňamozní a vymazlené. Jsem na sladké i když jsem jej nikdy nemusela ovšem ani ta zeleninka přepasírovaná přes čuníka není špatná.:D

Tak dobrou naše vyhledavačko a relizátorko chutných pokrmů.

pu®

Ja se pridavam k inzinyrce, , nemohly bychom si u Vás dát někdy sraz? :D Zaplatím ingredience i práci, ale takové lívance...no ty jsem neměla takových dvacet let!

lidka*

Pu, to samé platí pro Vás. Za prachy nepeču, jsem bohatá seniorka - důchodkyně. Ten litřík mléka, 1/2 kg mouky, špetku soli, pár lžíček cukru, asi 15 g droždí, 3 vejce celá, půlku Ceresu + dle chuti skořicový cukr, 1 vanikový cukr do těsta a 1 do skořicového, borůvkový džem (jiný nechtějí) no a tu kysanou smetanu s dalším vanilkovým cukrem a nebo bez - (event. šlehačku) - to samozřejmě ráda do Vás investuji. A zároveň jsem Vám napsala recept. Mléko vlažné, mouka polohrubá a droždí jenom do těsta rozdrobím a hezky rozkvrdlám. Alespoň hodinku nechat kynout a potom nejlépe na lívanečníku pěkně po čtyřech péct. Ale uvidíme, třeba admim udělá příští rok sraz někde u nás. A nebo pojedete uvedenou trasu a ráda Vás taky pohostím.

doplněno 24.07.09 17:36:

Ale děvčata, zdravou výživu u mne nehledejte - spíš tu českou klasiku. :D

pu®

Jéé To je bezvadný. Děkujeme za pozvání. Já spíš myslím, že byste celou poradnu měla převzít Vy, to by se pak možná i splnilo přání Inžinýrky a vymyslela byste elektronické lívance, které by nám tady lezly monitorem (a pak ušima) :D . Moc děkuji za recept - no ale víte, jak to u mě dopadá s krupicí, natož lívance...úplě vidím, jak by mi to vykynulo jak v Císařově pekaři, popřípadě zasmradilo půl domu, nebo bych to spálila... No nic, tak třeba někdy osobně! Mějte se krásně*

malalusy*

Super, v úterý mám volno,tak je udělám . Díky za recept

lidka*

Malalusy ahoj! Tak co, jak se povedly lívance? Určitě jste si pošmákli, že? :P

malalusy*

Dobrý den Lidko,přiznávám se bez mučení,lívance zatím neproběhly,jak jsem věděla,že nemusím vstávat,tak jsem nevstala. Ale Váš recepis na mě kouká každý den v kuchyni. Určitě si pošmáknem,to víte,že jo...nepochybujuse těším

doplněno 30.07.09 23:55:

Mimochodem,je vidět,že papání je vděčné téma.

No, jde vám to dobře děvčata.

malvinka*

...no když to tady vidím Lidko zadělávat nejspíš budete po návštěvě kamionu se surovinami v bazénu popř. koupališti těsto budete zadělávat pádlem na kanoi. vidím to úplně naživo.

 


2x

Přidám recept na snídani-rozkvedlat 2 vajíčka,trochu mléka, nastrouhaný zbytek sýra,strouhanku a sůl. Vše zamíchat a smažit na oleji na lívanečníku.Pak pomazat hořčicí a posypat cibulí...ale je to dobré i jen tak bez mazání,k tomu bílá káva.Dobrou chut.

 

dracek*

2x

přidám svou trošku do mlýna ,dlouhá léta sem snídal polévky ,jakékoliv hlavně že to člověka zahřeje.Dneska už nesnídám akorát kafe to si dám ,ve všední den máme objed v 10,30 a to je na mě brzo tak nesnídám ale vlastně objedvám v jednom tahu

a jak tu čtu ty recepty tak se na mě zbíhaj chutě ,ale jsem převážně masožravec

jeden recept bych ale mohl též přidat ,

Měký tvaroh(nejlépe červený ) cibulka,salám(vysočina),sýr plátkový uzený,kyselé okurky. Vše nadrobno rozkrájet přidat do tvarohu zamíchat trochu osolit opepřit a rozředit mlékem ,je to moc dobrý s rozpečeným rohlíčkem .Teda je fakt že to není zrovna nejlevnější ale pro mojí rodinu 4 porce se rovná 3 tvarohy malá vysočina půl sklenice okurek a balíček sýra přeji dobrou chut

 

alf*

1x

to je celkem bohaté, 4 věci. Já většinou snídám sám a tak střídám chleba (co nejvíc žitný) + rybičky s cibulí nebo sýr nebo salám nebo uzené a k tomu hrnek zeleného čaje. Na chleba pořádnou vrstvu ledového salátu nebo čínského zelí. Někdy ukecám ke snídani dceru, pokud by výběr byl je na ni, snídá jen čokoládu nebo nanuk nebo obojí v zimě by nanuk nahradila bonbóny.

Líbí se mi na dovolené přijít ke stolu který je plný jídla a jen nabrat vajíčka, slaninku, zeleninu, něco sladkého ... Kdyby to tak někdo připravoval i doma.

Nemusím sladké snídaně. Rohlík, med, marmelády, to lupení s mlékem o které říkají že je zdravá a podobné to není můj styl. Ještě tak musli, řecký jogurt a med.

Mrknout do kuchařky - ráno a ještě něco kuchtit, to by se mi nechtělo.

 

lidka*

1x

Tak jak tak čtu, tak jsem úplná snídaňová nula. :D I když jsem ještě chodila do zaměstnání, snídala jsem pravidelně. Dneska také, jenom o něco později. Ale nedovedu si představit ke snídani něco jiného, než čerstvý chléb a nebo je rozpečenou housku nebo rohlík pouze s pravým máslem jemně osolené a černou kávou. Ono se tomu ani říkat káva nedá ( je to kompromis mezi zákazem turka a mou tradiční snídani - tu druhou kávu někdy odpoledne). Nic jiného bych nesnídala a vůbec mi nevadí, že to je jednotvárné. Přitom mám ráda vejce na všechny způsoby, omelety, sýry jakékoliv, jogurty i uzeninu, ráda dělám různé pomazánky (ty ráda vymýšlím a jsou jedlé - takové ty "co dům dal") i mé v rodině velice oblíbené obložené chlebíčky a třeba ruská vejce, ovoce - no prostě vše, co by se dalo snídat. Tedy mimo lupínků. Ale já se prostě bez mé oblíbené snídaně správně nenastartuju. :P

 


1x

Já snídám už spoustu let vločky s mlíkem a čaj. Vločky si chystám večer, zaleju je mlíkem a dám do ledničky, ráno jsou fajn. Občas do nich přisypu slunečnicová semínka nebo kustovnici. Manžel chce kafe a buchty - jakékoliv, hlavně aby toho bylo hodně. Syn, když je doma, posnídá obvykle rohlíky s nugetou nebo s máslem a medem.

mannka*

Prosím vás,co je to ta kustovnice?

amlim*

Kustovnice čínská-Lycium-sušené ovoce,s mnohostrannou prospěšností pro lidský organismus.

při jaterní a ledvinové nedostatečnosti,

obranyscopnost,zvlhčení plic,

při nadměrnékonzumaci alkoholu,podpora sexuálních funkcí,

může omezit lupénku,posiluje zrak (opsáno)

malalusy*

Aha,no vida,co se nedozvím. Hned to jdu prozkoumat.

Kustovnici prodávají ve Zdravé výživě a taky v některých osvícených prodejnách zeleniny. Vypadá a chutná podobně jako sušené brusinky. Doporučuje se taky lžíce kustovnice zalít půllitrem horké vody a nechat odstát, pije se jako čaj a nabobtnalá kustovnice se sní. Čaj je poměrně nijaký, asi jako z jablečných slupek, ale mně je to jedno. Já se umím přesvědčit, že co je zdravé, to je dobré

malvinka*

Kustovnici lze úspěšně použít nejen do do čaje , ale i např , místo rozinek nebo do nákypů k masu zkrátka fantazii se meze nekladou.

V její domovině ji taky neomezují.

 

amlim*

1x

Bez snídaně nenastartuji.Inspirovala jsem se v hotelích na dovolených(švédské stoly).Ne ,že máme vždy vše,ale střídáme-čaj,bílá káva,med,džem,šunka ,vejce (míchaná,na hniličko),sýry(eidam,trojúhelníčky,hermelín,)párky,klobása,rajské,papriky,zkrátka co je zrovna doma a na co máme chut.

doplněno 20.07.09 09:17:

A celozrnné pečivo,chléb,někdy nějaký koláč,nebo buchta.

 

cybermagefroll*

1x

1. čerstvé rohlíky s máslem (nebo mazacím sýrem) a kakao

2. čerstvé rohlíky s máslem (nebo mazacím sýrem) a kakao

3. čerstvé rohlíky s máslem (nebo mazacím sýrem) a kakao)

no a aby to nebylo tak úplně stereotipní tak

4. čerstvé rohlíky s máslem (nebo mazacím sýrem) a kakao

Ve skutečnosti snídám párkrát do měsíce když příjdu z práce z noční. Pokud jdu na denní tak většinou nesnídám (jsem ospalec a vstávám v poslední možné chvíli) a když mám volno tak se zásadně nebudím před polednem a tak rovnou obědvám. Obědosnídaně

 

randolf*

1x

Když se ráno probudím dám si sklenku Kombuchy, piji ji už 15 let, pro potěchu organizmu a pak je to různé podle nálady. Nejraději mám instantní kávu s mlékem nebo čaj s citronem. K tomu chléb s Dianou namazaný ještě pomazánkou Zálesák. To je perfekt. Také mě rozdovádí slanina s vejci s kečupem. A do třetice chléb s máslem, na něj nastrouhat vrstvu tvrdého sýra a polít ostrým kečupem nebo jiným "pětichlapovým" kořením. Variant je mnoho, chce to fantazii. Přeji hodně úspěchů v experimentování. Randolf.

papene*

Překapávanou kávu se smetanou,nebo čaj a loupáček.

randolf*

Já zírám, loupáčky se ještě vyrábějí? Pamatuji si jak jsem kdysi za mlada ráno chodil do mléčného baru na kakao a loupáčky.To byl šepot květin.

lidka*

Zdravím randolfe! Já naopak loupáčky nemusím. Ale ty snad se ani péct nepřestaly. Myslím si, že to je trvalá klasika, která z obchodu nezmizí. Navíc u nás máme kousek od domu pekařství a to je nepřeberný výběr sladkého i slaného pečiva. Ale já spíš slyším šepot květin (krásný výraz) u jejich čerstvých slaných rohlíků.

randolf*

Ahoj lidko. Ten smajlík je famózní. Já ty loupáčky jedl za mlada, to už je pár let tak jsem si zavzpomínal. Závidím to pekařství, předpokládám, že je soukromé když čtu chválu na křupavé rohlíky. Ty můžu také a když jsou opravdu poctivé dají se jíst jen tak bez ničeho. Přeji hezký den.randolf.

lidka*

Tak, tak - soukromé. Ale to jsou dneska vlastně všechny pekárny. Ale jako ve všem, tak záleží především na tom, jak šikovného mají pekaře. Pečivo mají fakt dobré a výběr opravdu velký. Ale chleba neumí. Ten mi zase vozí mladí z vedlejší obce - takový ten s hodně pomoučněným spodkem. A když ho přivezou ještě teplý, to se musím hodně držet. :D Snažím se nakupovat v malých krámcích - jinak je ty kolosy převálcují. Je fakt, že marketu občas stojí rohlík něco přes kačku a v tom pekařství 2,50 Kč. Hezký večer!

randolf*

:DTak, právě jsem dostal hlad či chut na čerstvý rohlík. To naše povídání je dost sugestivní. Ono by se to konzumovalo jenže já se musím vzhledem k věku a hmotnosti krotit. Dobrý chléb mají , také v soukromé pekárně, v Sezimově Ústí. Ono je opravdu vidět, že když se chce všechno jde. Musí však být ten správný zápal a fortel. Letos bohužel ty kolosy zlikvidovaly jinak prosperující soukromou pekárnu na Božím Daru. Byli to dva starší lidé a už jim došly síly tak pekárnu zavřeli. A to dodávali chléb až do K. Varů. Dobrou noc.

dracek*

doporučuji pekárnu ve Stříbře ,císařův pekař ,nemá co bych jí mohl vytknout a to je 50-100 m od dvou obchoďáků

papene*

Pro Randolfa důkaz,že loupáčky vyrábějí.Jsou dnešní

randolf*

Paráda, děkuji mnohokrát. Ty jsou jako za mlada.Přeji hezký večer nebo raději už den. R.

 

ensatko

0x

Já snídám všechno možné. Pečivo, nejlépe tmavé či celozrné, s máslem, sýrem, salámem, pomazánkou, zeleninou, aspikem, jogurtem apod. Když mám ráno více času udělám si však svoji oblíbenou chutku. A to: na pánvi si rozpustím trošku másla, přidám med a počkám až se rozpustí. Potom přidám nakrájený banán a kukuřičné lupínky. Promíchám a stáhnu z ohně. Je to mocky mňam. Doporučuji

slavka*

No, je sice skoro 9 hod večer, ale mám na to takovou chut:P, že jdu kuchtit, nebo poslintám celou klávesnici.

amlim*

No to je super! To zkusím,díky!

 

durancea*

0x

Viakáva a pečivo s jogurtem nebo marmeládou, medem, žervé, arašídovým máslem ap.

 

gottw

0x

Ja uz dva roky snidam stale to stejne: Ovesne vlocky s napisem Jemne (dulezite) med vlasske orechy voda. Zda se to velmi asketicke, ale neni. V nedeli misto vody mleko. Sam tomu neverim ze mi to jeste neleze krkem, ale fakt na to mam stale chut

 

papene*

0x

Kuchařka to není.

snidejzdrave.cz/...

 

giovanka*

0x

Podívejte se sem: www.zdravi-az.cz a budete zírat, co se má snídat )

 

inulina*

0x

Hmmm, dobré tipy, já snídani celkem šidim. Každý den si dávám kafe a oplatku (teď místo oplatky vánoční cukroví). O víkendu rohlík s máslem a kakaem - to miluju

pt®

Tady tomu říkáme: ,,karlovarský rohlík,, a k tomu kávičku se smetánkou, samá chut, PT /stařenka/

 

 

maryblack*

0x

Každý člověk má jiné způsoby, styl života.Já ovšem po jídle jako jsou palačinky a ještě k tomu po ránu padám únavou.Jakmile sním mléčné výrobky mám nafouklé břicho!Bílé rohlíky v mém jídelníčku nemají místo.Mám moc ráda celozrnné pečivo a to z více důvodů.Všem říkám jedno:Nedívejte se jen na to jestli vám to chutná, ale jak se po dané potravině cítíte.Pro mě je energie velmi důležitá a proto se vyhýbám těžkým jídlům.Rozhodně preferuji staré dobré pravidlo-STŘÍDMOSTI!Velkou energii mívám po vločkové kaši s ovocem.Dostatek tekutin po ránu a po celý den je pro mě velmi důležitý!Samotná snídaně by měla být podle mého názoru střídmá ovšem HODNOTNÁ!vITAMÍNY, VLÁKNINA, SACHARIDY(OVOCE)!Pěkný den všem.

 

sissi

0x

Dobrý den,

Zkuste upéct buchtu. Makovník, ovocnou, tvarohovou..

Nebo vánočku, štrůdl atd.

A nebo to jednoduše kupte

Pak taky pečivo s marmeládou, sýrem, pomazánkou..

Ovesná kaše, cereálie..

S pozdravem

Sissi

 

marlena

0x
Moje kazdodenni snidane je pecivo s cottage syrem, sunkou a velkou porci zeleniny

 

tulli

0x
Moje nejcastejsi snidane je jogurt s musli nebo rohlik s lucinou, sunkou a syrem. Kdyz mam cas rada si delam vajicka nebo si dam na talir od kazdeho neco-pecivo,zelenina,buchta,ovoce...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]