Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych prosím vyzkoušený recept na nákladaný hermelín s česnekem.Děkuji.
Já dělám to, že hermelíny uprostřed rozkrojím potřu jednu půlku feferonkovou pastou dám plátek česneku, pepř a spojím zpět. Postupně dám hermelíny na sebe, přidám stroužky česneku nakrájené na plátky, opepřím a když mám i celé feferonky, tak pokrajím a přidám do sklenice.Většinou dělám tak 3 hermelíny a asi 3 stroužky česneku, no a pak zaliju olejem. Když mám sklenici uzavřenou, tak otočím, aby se feferonky a pepř všude dostal. Pak dám do lednice a druhý den už jsou výborně, ale pokud se udržíte, tak další den jsou ještě lepší
Přítel má rád ostré, tak dávám i ty celé feferonky, ale ono to zase není úplně pálivé, ale příjemně pikantní.
Osvědčený recept, dělám ho už léta.
5 ks hermelínů, 15 kuliček drceného jalovce, na špičku nože sladké papriky a pepře, po lžičce tamiánu a rozmarýny(nasekané na drobno),2 bobkové listy, 8 stroužků česneku (i víc, záleží, co máme rádi),česnek nakrájíme na plátky, a dobrý olej
Dávám to 1-litrového plastového kbelíčku .Hermelín nakrájím na trojúhelníčky a prokládámje kořením a česnekem a doplním olejem. Dám do ledničky a druhý den se může jíst.
Nekazí se, vydrží dlouho, pokud se hned nesní. Olej, který zbyde, pak používám pod maso.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.