Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,jak nejlépe naložit maso na grilování.Děkuji za radu.
Já používám osvědčený recept: jakékoliv maso nařežu a posypu kořením kotányi steak, maso přendám do skleněné mísy a přeliju trochou slunečnicového oleje, zakryju folií a dám do lednice na 24 hodin. Druhý den vyndám a ze zbylého koření si smíchám s olejem marinádu, kterou maso potírám při grilování.
V mé rodině vévodí tento recept : smíchám si zakysanou smetanu, bílý jogurt, rozetřený česnek (podle chuti, větší množství neškodí), sůl a pepř. Trochu oleje. Směsí maso potřu a nechám v lednici klidně 24 hodin. Při samotném grilování směsí jeěště potírám. Strašná dobrota, že bych dneska nakjládala taky?
A tak také něco přihodím:
Marináda na vepř.žebírka:
3 velké lžíce medu,štáva z 1limetky,5 str.česneku, 1 káv.lžička kremžské horčice, trochu oleje, pepř, sůl, zastříkneme sojovkou, kápneme worchestr.
Potíráme i během grilování.
Marináda na bifteky:
2 dl ol.oleje, 1 dl červeného vína, ¼ lžičky soli, 200 g medu, 1,5 dl sojové omáčky, ½ svazku čerstvého rozmarýnu, ½ sv.čerstvého tymiánu
Marinády ostatní:
cibulová-3cibule,4 str.česneku na tenké plátky. Najemno chilli papričku, petrželku a rozmarýn. Smíchat se lžíci pepře a 250 ml. ol.oleje. Všechny druhy masa.
Medová s hořčicí-4 lžíce tekut.medu a 2 lžíce zrnité hořčice.Nadrobno kopr – na ryby a vepřové
Paprikový olej- lžičku sladké papriky s 100 ml oleje. Hodinu nechte uležet,dokud si koření nesedne ke dnu. Olej slijte a smíchejte s 1 paprikou pokrájenou na kostičky-na maso i na zeleninu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.