Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bedla jedlá - recepty

Od: xstanax® odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer,

u nás roste spousta bedel. Smažených už jsme se přejedli. Zná někdo jiné recepty, co se dá z bedel dělat? Díky.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

bberi*

2x

Zkus bedlu podusit na kmíně,jí se to s chlebem a je to mnamka

 

limetka*

2x

Z bedel uděláš naprosto skvělej gulášek, lepší než z masa!

8976*

jeste jsem to nezkusil, napiš recept pokud je to jiný jak z masa, není to takové nějaké bablavé protože z hřibů to bude dobré, ale z bedel? možná nohy? no zkusil bych to, rostou...

limetka*

Nohy z bedel jsou tvrdé, ty nepoužívej, jinak postup jako u guláše z masa, samozřejmě se dusí kratší dobu než masový. A kde rostou? Poraď. Já jsem úplně zoufalá houbařka, protože na Moravě letos snad nikde...


Zkusím i gulášek, máme na zahradě bílo a za pár dní už nebudou jedlé, usychají.

 

jabraka*

2x

Sice jsme měli masáky,ale obalené jsme dali do mrazáku,oddělené od sebe PE sáčkem.V zimě jsou jako čerstvé.S těmi bedlami to je stejné.

JABRAKA

 

cybermagefroll*

2x

Mě zaujali bedlové kuličky s nivou

300 g bedel,
200 g sýru niva,
250 g tvarohu,
50 g másla,
7 ořechů,
1 PL koňaku,
citronová kůra,
1 kapie,
1 paprika zelená,
mletá sladká paprika,
petrželka,
sůl,
ocet.

Příprava:
Houby uvaříme v octě nebo ve sladkokyselém nálevu, scedíme, propláchneme a drobně posekáme. Papriky, petrželku a ořechy také nakrájíme nadrobno. V míse vyšleháme tvaroh s nivou, máslem, nastrouhanou citronovou kůrou, koňakem a solí. Přidáme houby, papriky, petrželku, ořechy a hmotu dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme v mleté červené paprice.
Doporučená příloha:
jakékoliv slané pečivo, tyčinky atd.

labuznik.com/...


Díky, to by mohlo být dobré.

 

 

murka*

2x

Dobrý den, pokud jsou bedly ještě"zavřené", tak dělám to, že udělám z mletého masa kuličku a dá jí do hlaviček. Dám zapéct. Pokud chcete můžete zapéct v sýru a smetanou. Vše je dobré..


Děkuji za dobré recepty.

 


2x

Tak tos tu jeste necetla...je to super pro bedly a vaclavky...nasypej bez ladu a skladu pulky, nebo ctvrtky, proste velky kusy na hlubsi pekacek, posol, pokminuj a pokrop ten kopec hub hezky nejakym prijemnym olejem a strc do teple trouby a pec treba na 200. Ty houby se desne smrsknou, ztmavnou, obcas je prohod ...a pak uz jen chleba (nebo bez) a to hlavni ... SMETANOVY KREN! muzes d o nej pridat trochu dobre majonezy...L A H U U U D K A A A!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]