Nejste přihlášen/a.
Dělám pouze krevetový koktejl, loupané krevety nechám rozmrazit a několikrát propláchnu horkou (z kohoutku) vodou, pokapu citronem a dám do misky, přidám sůl, bílý pepř, na drobučko nakrájený ananas z plechovky¨- dávám 3 kolečka, majonezu a bílý jogurt (používám Choceňský je kyselkavý) do misky dám list zeleného salátu a koktejl z krevet k tomu dělám opečený toustový chleba v toustovači. (já nejím žádnou mořskou havět ale manžel a rodina dcery to milují).
Nikdy jsem to nedělala, krevety by mi nevadily, ale manžel by mi to vyhodil i s hrncem, je na dary moře alergický.
Mám v pěkné mezinárodní kuchařce tento recept, nemuselo by to být špatné. Je to popsáno z živých krevet, ale stejně se dají určitě použít i zmrazené.
KREVETY PO ŠPANĚLSKU.
6 dcl krevet, 4 dkg másla, 25 dkg rýže, 1 cibule, 1 lžíce rajčat. protlaku /nebo kečupu/, 3 dcl smetany ke šlehání, pepř, sůl, vývar.
Krevety omyjeme kartáčkem, vhodíme do vařícího vývaru, povaříme 10 minut a necháme vychladnout. Pak z krevet odstraníme tenký krunýř a střívka. Přebranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osolené vodě, ocedíme, necháme okapat. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme protlak, šlehačku, maso z krevet, osolíme a opepříme. Promícháme s uvařenou rýží, vložíme do zapékací misky a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 1/2 hodiny.
Podáváme se zeleninovým salátem.
doplněno 10.04.13 08:53:Příprava není těžká, bude to asi pak chutnat trochu jako naše české rizoto. Nebo jejich paela, což je něco podobného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.