Nejste přihlášen/a.
Jeste k vyrobe domaci sunky. Myslite, ze je nejaky rozdil, jeslti dam sunkovar do vody a tam ohrivam na prislusnou teplotu nebo jej dam jenom na plech a do trouby?. Asi nemam tak velky hrnec.
Pokud do trouby, tak oddelavat bakelitovou hvezdicku nebo ne? Myslim, ze by mela teplotu vydrzet a ze sunka bude taky udelana jako z vody. Sunka je v zavazanem sacku a pote az v sunkovaru.
Diky
doplněno 07.04.13 16:25:šunka, pardon
Vodní lázeň proto se šunka jmenuje dušená, ale asi by to šlo i v troubě a dát do pekáčku pod šunkovar vodu a na 80 st. Hmota tuto teplotu snese.
Tak uvareno a pro zajemnce davam me zjisteni
Sunka se povedla i bez kuzi. Stacilo jen 15min hnetat. A zjistil jsem, ze sunkovar je rozdelavaci, takze plasty jsou sundat a pak zase slozit zpet.
Pect v troube principielne jde, ale trouba ma uplne strasnou teplotni regulaci. Nastavice na termostatu 70°C a trouba vybehne na 100, pak prestane topit a ceka az klesne na 70. Takova teplotni pila - zkouseno na troube s digitalnim displejem a domaci sporak s koleckem je jeste horsi. Cili peci by sla,a le leda v hrnci s bodou, at to ma vyssi setrvacnost. A to je uz lepsi to ohrivat na plotynce. Takze tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.