Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Poradí mě někdo,jak udělat kuřecí nugetky,aby chutnali jak z mc donaldu?Děkuji.
Tahle nechutně vypadající hmota, která spíš vypadá, jako zmutovaný had albín, je ve skutečnosti základ většiny jídel, co si můžete v McDonaldu koupit. Je to totiž mechanicky separované kuřecí maso. Víte, co to vlastně je mechanicky separované kuřecí? V podstatě vezmete ty nejhorší kousky kuřete, rozmixujete je na brutální kaši, přidáte spoustu chemikálií, dochutíte a tradááá, tu věc pak osmažíte. Chicken McNuggets jsou na světě.
V drůbežím separátu není moc masa. Jsou tam kosti, kůže, všechno. McNuggets jsou prostě tvořeny tím, co zbude poté, co se z kuřete oddělí kvalitní maso. Celá ta rozmixovaná ingredience, co vznikne, je většinou prolezlá bakteriemi, takže se pročištuje pomocí amoniaku. Výsledek pak chutná hnusně, takže se přidají umělá dochucovadla. No a pak, protože je výsledek divně růžové barvy, se to všechno musí obarvit pomocí umělých barviv, aby výsledek vypadal jako normální maso.
Pořád máš ještě chut na "výborné" a "kuřecí" nugetky? Dám ti lepší recept - sice asi nebude chutnat jako z McDonalds, ale rozhodně to nebude taková sra*** jako z mekáče. Prostě vezmi kuřecí prsíčka, nalož je na pár hodin do barbecue marinády, potom je vyndej, obal v trojobalu (mouka vajíčko a strouhanka) a osmaž. Sice to taky není to nejzdravější jídlo, ale lepší než to, co jsem popsal v minulých odstavcích.
McDonalds sice na obale McNuggets uvádí, že se jedná o "kuřecí prsa, nahrubo sekaná", ale jistě vidíte, že to zdaleka není tak, jak si myslíte.
Doufám že jsem pomohl.
Vzdyt to neni pravda. Muzete to dokazat? A jeste ohodnoceno body!
doplněno 08.02.13 12:18:Jo a v USA je Mc stejne drahy jako u nas.
Může být, že je to u nás stejně drahé, já jsem chtěla vysvětlit, proč je to takto naceněno. Jaká tam asi může být kvalita hovězího masa, např. hovězí žebírka jsou po strojovém očištění následně r u č n ě (tedy nožem v ruce) ještě ke kosti oškrábána. Proces strojového separátu vysvětlil výše lightknightcz®. Zdraví Wallina
Další mňamka z "Mekáče" je samotná "masová" placka v hamburgeru. není to dlouho kdy se v USA prodával za 99 centů. Proč?
Maso do placky je do čista seškrábáno od kosti ručně, není výjimkou, že se povede tomu, kdo na tom pracuje seškrábnout i vlastní nehty. Pak zbývá vše pomlít,, ochutit a vyrobit nějakou graficky povedenou fotku...
Já teda do mekáče nechodím byla jsem tak asi třikrát a vždycky totální hnus...nechápu jak todle může chutnat a že mají spousta zákazníků...to není žádná kvalita...houska na burger totál odporná, maso...no jestli se to dá nazvat maso?jediné co mi tam chutnalo bylo frappe tot vše.
Promin, nikdo se te ale neptal. Otazka zni jinak. Mimochodem je to tvuj subjektivni pocit. Mne taky nechutna spousta veci ale nebudu na to rikat jaky je to totalni hnus a odporne. Proste to sve zakazniky ma. A docela prijde vhod v noci po ceste si koupit cheesburger, hranolky a colu. Proc ne. Je to fastfood, neni to restaurace.
Něco tady: labuznik.cz/... ale zkušenost nemám.
Potom jedině jít na brigádu do mekáče a šlouhnout jim tam know-how
doplněno 08.02.13 09:05:nedá mi to, abych nezveřejnil propagační video z Mekáče
ten recept je úplně mimo. nugety se u meka dělaj se strojně odděleného masa (FUJ!). a váš recept je z kuřecích prsíček...
na brigádě nic nešlohnete. maj to mražený a hodí to do fritézy...
mimochodem, zajímalo by mě, kde kuřatům ty nugety rostou...
doplněno 07.02.13 20:06:lightknightcz byl rychlejší (koukám u toho na hokej) a dokonalejší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.