Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzení masa bukovým dřevem?

Od: jirule* odpovědí: 15 změna:

Ahojík,prosím o radu...lze udit maso krbovým bukovým dřevem?prosím o nějaký názor nebo odpověd..Děkuji Jířa

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

#uzené Toto všecko je v archivu. Třeba vám to pomůže

jirule*
16.12.12 21:16

děkuji

 

lidus*

2x

Nejlepší je švestka, třešeň a akát ale když přikládám já tak to nepoznám a topím vším, ještě to nikdy masu neuškodilo.

 


2x

Otec vždy udil jen a jen na švestce nebo třešni.ale dá se jakýmkoliv tvrdým dřevem!

ladin2*

v zásadě udit jen tvrdým dřevem zbavene kury a udit studeným kouřem ,aby se maso nespeklo než vyudilo

 

stribrnak*

0x

bukové dřevo je vhodné,musí být ale zbavené kůry

doplněno 15.12.12 19:01:

kůra v uzení není dobrá jak jsem psal,má to potom nahořklou chut,pokud ho máte málo,zkuste doplnit bříźou,nebo dřevem z ovocného stromu bez kůryudte raději pozvolna,lepší déle na menší teplotu než to hrnout na plnej plyn

jirule*

děkuji..ale je tam rozdíl když je to KRBOVÉ?..má to jen pár milimetrů kůry

figurek*

kůra musí pryč jinak maso začadíte, až zčerná.

 

erik*

0x

Zdravím.to moc není dobrá kúra. Tvrdé dřevo dejte.

 

honzmalatny*

0x

Už to tady zaznělo,ano lze,ale bez kůry,osekejte ji,sundejte.Z počátku byste měla udit při vyšší teplotě,aby se maso zatáhlo a pak znížit a v klídku udit.Já kombinuji buk a švestku,nebo třešen,hrušku.Pomalinku 10-12 hodin.

 

nomadm*

0x

Zdravím, chystám se poprvé udit (dřevo meruňka a třešeň), nicméně ve sklepě mám teď cca 10 st, ne zde zmiňovaných 8 st, je v tom nějaký problém? Můj tchán říkal, že to neva jen to nemám mít naložené při této teplotě 3-4 týdny, ale že stačí 2 týdny...

 


0x

nemůžu si pomoct ale mě nejvíc chutnalo maso vyuzené ze smrku,někteří to odsuzují ale já si vždy pochutnám.

buss

Joo četina se přidávala ke konci uzeníí.

 

ladaadal*

0x

Zkušenost s tím nemám, ale kamarád, co udí už léta a moc dobře zase má zásadu, že v určité fázi uzení tam přiloží jedno polínko čerstvé jabloně. Prý to tomu dodává lahodnější nádech. Chutově jsem nic nepoznal, ale boule za ušima se nám dělaj vždycky.:D

 


0x

můj kamarád mi tvrdil že se dřevo z ovocných stromů používá až na konec uzení na tzv ovonění,kdyby se to prý udilo celé na ovocňáku hned vy zhořklo.považuje se za velkého mistra co je na tom pravdy? řekněte že je to kec at ho můžu příště setřít

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]