Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na smetanovou omáčku

Od: emely odpovědí: 6 změna:

Jak na smetanovou omáčku, aby se mi smetana nesrazila? Vždycky se mi to stane.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ron*

3x

Dobrý den.

Smetanu si vyndejte včas z lednice. Než ji přidáte do omáčky, měla by mít pokojovou teplotu. Zkontrolujte si, jestli je smetana čerstvá. Do omáčky ji přidávejte pomalu po troškách a omáčku pořádně míchejte.

doplněno 18.10.12 19:15:

Ještě jedna rada. Nevím, jakou připravujete omáčku, ale pokud ji ochucujete ocetem, dávejte ocet až po přidání smetany. Až se omáčka se smetanou krátce povaří, teprve potom dochucujte octem. poradte.cz/...

já to tedy s octem dělám přesně opačně. nejdřív ocet, nechat projít varem a pak smetana. nebo, pokud už je v omáčce smetana a je potřeba dokyselit, převařím ocet na naběračce a pak přidám do omáčky. nesrazilo se mi to nikdy!

emely
18.10.12 19:15

Díky.

 


2x

Smetana se mi nesrazí, když ji z kelímku přendám do většího hrnečku, přiliji trochu vlažné vody a dobře to rozšlehám vidličkou. Pokud ji tam přidáváte hned z kelímku, jsou tam takové kousky a ty se pak většinou srazí.

Když už se ten malér stane, omáčku rozmixuji ponorným mixérem. Pokud v ní nic není /třeba brambory/. Jestli v ní je něco vloženo, opatrně ji sliji do kastrolku, v něm to rozmixuji a naleju zpátky. Jaga.

 


2x

Já sůl i ocet nebo rozkvedlanou hořčici ve trošce vody, místo octu, přidávám až v době, kdy jsem přidala smetanu a všecko začalo vařit. Do plného varu. Neznám zdrclou omáčku.

 


1x

Dobrý den Emely. Smetanová omáčka se Vám pokaždé srazí, při dochucení octem.

Každý recept se nemusí dělat, přesně tak, jak je napsaný. Vyzkoušejte různé postupy při dochucování omáček, co Vám bude lépe vyhovovat.

Než přidám smetanu na šlehání, do jakékoliv omáčky, tak do ní rozšlehám lžičku polohrubé mouky. Omáčku stále míchám, než se povaří.

1/ Když vaříte základ smetanové omáčky, můžete trochu octu přidat hned, do základu, kde se povaří, než přidáte smetanu na šlehání s trochou mouky.

2/ Omáčku můžete nechat tak, jak se uvařila. Před podáváním jídla, oddělte trochu omáčky do misky, tam vidličkou zašlehejte ocet a pak vše přidáte do podávané omáčky.

3/ Příklad: Koprová omáčka, se uvaří a ocet se podává až před konzumací.

4/ Když chcete přidat do nějakého teplého jídla, zakyslou smetanu, je dobré smetanu dát do misky, trochu, (1 lžička) polohrubé mouky a postupně přidat omáčku. Tak se Vám omáčka nesrazí, můžete jí povařit.

Jen můj názor

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]