Nejste přihlášen/a.
je lepší do brambor dát vajíčko? Jakou mouku dáváte? Díky všem
Nevím jakou mouklu tam babička nebo máma dávala ale když vzpomínám tak mi to přijde že to byla polohrubá nebo hrubá a určitě vejce a placky se pekli jen tak na plátu na sporáku (kuchyňském na uhlí! Na to jen jakákoliv marmeláda či džem.JJ to je tak dávno,že to již ani není pravda.
,,jsem z jižní Moravy a naši dělali je také na peci jen tak,,pomašlovali a posypali mákem a kladli na talíř jako když s e dělá táborák a polili máslem ..To se jedlo teplé.
Neznám nic lepšího.
Od me babicky uvarene brambory ve slupce se necaji prs noc vychladnou a druhy den se oloupaji promackaji v mackatku na brambory ve stredu se udela dulek kam se da zloutek prida se hladka mouka a sul vyvaluji se alecke enke placky ktere se na suchem platu opekaji a potiraji maslovackou nejlepe husim sadlem my jme je jdli s kyselim zelnym salatem na Plzesku vyborne
Sbíhají se mi sliny, když to čtu. Občas jsem nesolené těsto na bramborové knedlíky rozválela, posypala solí a kmínem a ještě jednou přejela válečkem, aby se semínka zatlačila do těsta. Radélkem nakrájela na menší kousky a ve vrstvě oleje smažila. Když jsem placíčky nechala na kredenci, za chviličku nezbylo. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.