Nejste přihlášen/a.
Ahoj, manželka mi přinesla uzeného sledě nekuchaného, protože ví, že mám ryby rád , ale já to vidím po prvé a nevím jak se to jí, ty vnitřnosti se určitě nejí co?
Jestli paní donesla sledě syrového, tak vykuchat. jak už rádci psali - pozor na protržení žluči. Ta dokáže znehodnotit celou rybu.
Já jsme si pokaždé ráda kupovala sledě nekuchané uzené - tzv. uzenáče. Byly v nich jikry či mlíčí a to bylo to, co jsem milovala nejvíc. Uzené makrely toto nemají, jsou kuchané.
Jenže dneska se už i ti sledi kuchají a tak se k uzeným jikrám či mlíčí nedostanu vůbec. Zbyly jen vzpomínky, jak ty uzené jikry krásně křupaly v zubech! Jaga.
doplněno 12.10.12 07:25:Omlouvám se, špatně jsem si to přečetla.Už vím, že ten Váš sleď byl uzený. Je to to nejlepší, co mohla Vaše paní koupit. Má sice víc kostí a jemnějších, než uzená makrela, ale je tam přesně to, co miluji nejvíc. Uzené jikry nebo mlíčí. Kromě toho už jen uzené rybí maso. Kuchat tedy nemusíte nic, rozřízněte rybě po délce břicho, rozevřete ji, opatrně vyndejte páteř a pak už jen dobrou chut.
Kde paní koupila uzavřeného sledě? U nás na Pardubicku se ještě tak před rokem také nechali koupit, nyní už mají jen ty rozříznuté a to není zdaleka ono.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.