Nejste přihlášen/a.
Ráda a často (i když poslední dobou ne tak často, jak bych chtěla) vařím a obzlášt - peču. Nikdy (málokdy) se mi moučník srazil. Měli jsme klasickou eletrickou troubu. Jenže teď jsme ji nahradili novou troubou s horkovzduchem a x dalšími funkcemi (to u té staré nebylo, byl tam jen gril a normální) a mi se skoro vždycky buchty/bábovky srazí.
Dříve jsem to dělala tak, že jsem rozehřála troubu, dala do ní těsto a když už to bylo, tak jsem troubu vypla, pootevřela a nechala tam buchtu cca 15 minut, a pak ji vytáhla a nechala zcela vychladnout na lince. Pak teprve vyklopit.
Teď opět rozehřeji troubu, dám tam těsto a vypnu, když už to je (v této fázi je buchta v 90 % případů krásně nakynutá), ALE at ji nechám uvnitř nebo hned vytáhnu, tak prostě spadne. Nevím, čím to je, recepty mám pořád stejné .
Také mám horkovzdušnou troubu, na pečení bábovek, koláčů a sladkých jídel jí nepoužívám. Zapínám pouze klasické pečení. Podle mně je jedno jak to pečete, problém nebude u trouby. Tady bude na vině asi kypřící prášek. Já upečené moučníky vytahuji z trouby hned, nejsou potom vysušené.
doplněno 09.10.12 17:36:Další možností je, že stará trouba vyhřívala na méně stupňů, než na kolik byla nastavená. Byla jste už zvyklá nastavit určitou teplotu. Při rychlém pečení bábovka nebo koláče rychle nabydou a po upečení "spadnou".
Na tohle si stěžovala kamarádka a pomohlo, když jsem ji přiměla přečíst si návod Bylo potřeba jiných programů, než kvalifikovaně odhadovala. A fakt je, že mi taky trvalo, než jsem si u horkovzduchu vychytala časy (jiné) a teploty (taky jiné), než jsem byla zvyklá. Udělejte hromadu těsta a berte to jeden po druhém... taky hodně záleží, jestli máte plech (formu) položenou na dně nebo na podstavci. Příliš mnoho proměnných
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.