Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jestli se po povaření můžou zmrazovat václavky. Normální houby ano, ale k václavkám jsem slyšela určité výhrady. Díky
Václavky sbírám jenom tehdy, když neroste dostatek jiných jedlých hub. Jsou sice dobré v octě, ale také pěkné potvůrky. Za syrova jsou mírně jedovaté, těžko stravitelné a choulostivým osobám mohou pěkně zavařit. Znám rodinu, která prožila nezapomenutelnou noc, když paní domu udělala s václavkami falešnou drštkovou a dostatečně to nepovařila.
Tak opravdu, před zamražením dobře povařit a pak, jak psala Ron, brzy spotřebovat. Jaga.
A raději bych je jen trochu přidala do směsi ostatních hub.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.