Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zmrazujete václavky?

Od: haninka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestli se po povaření můžou zmrazovat václavky. Normální houby ano, ale k václavkám jsem slyšela určité výhrady. Díky

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mowla*

0x

Mrazím václavky poměrně běžně - ale nevařím je předtím, dusím je na sádle - bez koření i soli... Jednak projdou tepelnou úpravou a jednak se trochu zmenší jejich objem - nemám tak přecpanej mražák...

 

hahanaj*

0x

ano klidně to udělejte - také je tak uchováváme

 

ron*

0x

Dobrý de.

Já václavky očistím, nakrájím na plátky, krátce spařím a nechám zmrazit. Nenechávám je ale v mrazáku dlouho, snažím se je spotřebovat co nejdříve.

 


0x

Václavky sbírám jenom tehdy, když neroste dostatek jiných jedlých hub. Jsou sice dobré v octě, ale také pěkné potvůrky. Za syrova jsou mírně jedovaté, těžko stravitelné a choulostivým osobám mohou pěkně zavařit. Znám rodinu, která prožila nezapomenutelnou noc, když paní domu udělala s václavkami falešnou drštkovou a dostatečně to nepovařila.

Tak opravdu, před zamražením dobře povařit a pak, jak psala Ron, brzy spotřebovat. Jaga.

A raději bych je jen trochu přidala do směsi ostatních hub.

 

polinek*

0x

moje odpověď naložit do octového nálevu,ale to slizské (nejprve povařit) ,,ale stejně je to slizské ,,, ale na jiné uskladnění se prý nedoporučuje.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]