Nejste přihlášen/a.
Ano, je to normální, někdy se udělá pěna. Já bych vodu slila a nahradila jí čistou. Fazole se máčí přes noc, dříve se uvaří.
doplněno 18.09.12 19:17:Předpokládám, že jste fazole před namočením dobře umyl. Někdo v té vodě, kde se močí fazole je i uvaří. Pokud se vám voda nezdá, je lépe jí vylít. Mohlo by to ovlivnit i chut polévky.
Dobrý den, Dawe.
Fazole, nebo luštěniny, které se namáčí přes noc, je dobré dát do lednice, nebo do místnosti, kde je chladno. Když se nechají luštěniny v místnosti, kde je třeba 25 stupňů, tak mohou začít kvasit. Z fazole byla cítit kyselost.
Luštěniny před namočením několikrát propláchneme, odstraníme všechnu nečistotu. Luštěniny nasají vodu, proto dáváme vody hodně, nad luštěniny. Do vody nic nepřidáváme. Fazole nikdy nevaříme ve vodě, kde jsou namočené, celou noc. Ráno vodu vylijeme, několikrát fazole propláchneme a dáme vařit. Fazole nebudou tolik pěnit a budou lépe stravitelné.
Do fazolí na vaření, můžete přidat různé koření, zázvor, kmín, provensálské koření, saturajku apod.
Fazole příjemně voní.
Co se nesmí nikdy přidat do luštěnin při vaření: sůl, ocet. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.