Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sýr z nepasterizovaného mléka vs těhotenství

Od: sisity odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

známí mi z Itálie dovezli kus sýra, bohužel nevím, jak konkrétně se jmenuje (není v originálním balení, je sekaný, na váhu). Vypadá jako parmezán, je to však něco jiného, ovšem podobného. Každopádně je to sýr zrající.

V této době se však (z důvodu těhotenství) vyhýbám výrobkům z nepasterizovaného mléka, syrovým vejcím apod. Vím, že v Itálii, Francii atd. se dělají sýry většinou ze syrového mléka a tak si na něj moc netroufám.

Napadlo mě však udělat z něj smetanovou omáčku na těstoviny. Pokud bych ho chvilku povařila, myslíte, že by to bylo v pořádku (i kdyby byl plísňový a ze syrového mléka), např. ohledně listeriózy apod.?

Díky.

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ohneta*

0x

Myslím, že by to bylo v pořádku, viz níže.

Ke kontaminaci může také dojít až po její výrobě, například u pultu s lahůdkami. Listerie totiž odolávají chladírenským teplotám. Rozmnožují se při teplotě mezi -2 °C a 45 °C. Bezpečně je likviduje teplota 72 °C po dobu 10 minut.
Zdroj: ekonomika.idnes.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]