Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na těstoviny

Od: babkazov® odpovědí: 14 změna:

Máte nějaký fajn recept na těstoviny? Nemyslím šunkafleky, nudle s mákem nebo špagety se sýrem, případně těstoviny jako přílohu. Myslím něco kapku jiného. Se zeleninou, s masem, zapečené, smažené, na pánvi, na pekáči, v hrnci. Dejte něco fajn, zařadím do svého repertoáru. Moc bych to chtěla a také SLUNÍČKOOOOO!

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ron*

3x

Dobrý den.

(Rychlovka na pánvi)

Nakrájím kuřecí prsa na kostky, přidám sůl, koření (pepř, pálivou papriku nebo i kari), zprudka osmahnu, přidám houby (sušené předem namočené), zaleju smetanou. Nechám krátce provařit a doplním předem uvařenými libovolnými těstovinami.

Recept se dá i měnit (např. místo hub dávám čerstvý listový špenát + utřený česnek).

doplněno 05.06.13 10:42:

Ještě to sluníčko .

 

martinaa*

3x

Kuřecí maso stejně jako nademnou osmahnout, přidat koření - taktéž kari či podobné, na co má do chut, přidat provensál a na kostky nakrájenou zeleninu - mrkev, petržel, možno i brokolice, zalít smetanou a podusit. Potom přimíchat těstoviny, ovšem jediné, co si s tím umíme představit, jsou takové ty krátké tlusté makarony nd05.jxs.cz/....

doplněno 05.06.13 13:10:

Ajóóó.. sluníčko

 


2x

A jejdá,když to tady čtu,tak se mně šíleně sbíhají sliny Já jsem kupř.včera dělala toto:cibuli nechám pěkně zesklovatět,přidám anglickou slaninu,pórek,žampióny,červené pálivé fazolky z konzervy(jsou výtečné),česnek a rajský protlak.Malinko přisladím a pokud to nejedí děti,tak přidávám ještě chili.K tomu se hodí jakékoliv těstoviny,ovšem,my to rádi papáme se špagetami.Rychlé,jednoduché a výbornéNemusíme mít stále maso,a luštěniny jej skvěle nahrazují.Dobrou chut.

doplněno 05.06.13 12:34:

No jó,sluníčko ukončilo stávku,jupííí

 

iz*

1x

Uvařené těstoviny (nejradši kolínka nebo krátké makaróny) smíchám s nakrájenou syrovou zeleninou (základ jsou rajčata a okurka) a posypu strouhaným sýrem.

K rajčatům s okurkou střídám papriky nebo kukuřici, občas přidávám šunku nebo tuňáka.

Je to výborné za tepla i za studena.

doplněno 05.06.13 12:54:

Marný není ani "houbový guláš" ...

doplněno 05.06.13 13:01:

Bez tuňáka občas místo těstovin požívám čočku (vařím s novým kořením a bobkovým listem) nebo fazole.

A zapomněla jsem na sluníčko:

 


1x

Zdraví "babi z OV". Těstoviny jsou vděčné téma...Tak třeba těstoviny s houbami. Je to rychlovka, dělám z čerstvých hub.

Těstoviny uvařit. Nakrájet cibuli a na ní dát houby zpěnit- osolit, okmínovat a opepřit. Nechat dusit až houby změknou. Uvařené těstoviny pak smíchat s připravenými houbami.

Další co nám chutná jsou třeba těstoviny se zelím a anglickou slaninou. Kysané zelí slít a na sádle (ne na oleji) osmažit. Smažím tak dlouho, až začne zelí místy lehce hnědnout (nespálit!) Přidat k němu na chvilku nakrájenou angl. slaninku, krátce osmahnout též. Tuto směs přidatk uvařeným těstovinám, promíchat a může se podávat.

Jsou dobré i těstovinové saláty. Buď jen s ochucenou orestovanou zeleninou, syrovou - kterou má kdo rád, nebo s kuřecím masem:

Těstoviny uvařit, kuřecí maso osmažit nakrájené na nudličky (nebo lze klidně obrat a použít kuřecí, které nám kde zbyde). 2 papriky a kousek salátové okurky nakrájet na kostičky a dát do mísy, přidat kuřecí maso, uvařené těstoviny a nakonec přidat podle chuti majonézu. Pokud má někdo raději bílý jogurt, může přidat místo majolky ten.

Pěkný den všem

doplněno 05.06.13 16:38:

"Babi", tak já Vám posílám ještě jedno pro radost...

 


Jéééjda, děvčata! To je úžasné, tolik nápadů! Bezva, bezva, moc se mi to všecko líbí, postupně budu všecko zkoušet. Moc vám děkuji a za sluníčka speciálně Ale jak já rozdělím body?!

 

zabu

0x

Čínské nudle, já jim říkám třífrontové. Vaří se totiž(když to stihnete), na třech frontách najednou.

Uvaříme čínské ploché nudle, Pozor, nesmí se rozpadat-rozvařit. prostě na skus(al dente). Slijeme.

Tak já taky přihodím. Maso(vepřové, kuřecí) nakrájíme na nudličky. ochutíme sojovou omáčkou, worchesterem, sůl a pepř dle chuti. necháme odležet někde stranou v misce nebo na talíři.

očistíme a nastrouháme mrkev, celer, dle chuti trochu petržele, nakrájíme pórek na nudličky, můžeme přidat citronovou trávu, a cibuli. Vše osmažíme na tuku do měkka.

Nyní naložené maso obalíme v solamylu- nesmí se lepit k sobě, a opečeme na sádle, kdo se bojí, tak na rostlinném tuku. Nepéct moc, jak to opečete moc, maso vysušíte a ztvrdne. Odložíme stranou.

Nyní uvařené nudle hodíme na pánev, přidáme sojovou omáčku, worchester, balsamicový ocet, a ústřicovou omáčku. Tu ústřicovku kupte někde v asia shopu. Tu co maj obchoďáky od TaoTao ne. Nestojí za nic.

Nudle mícháme a opečeme. Bacha když to přeženete ztvrdnou, Tolik ne.

No a teď smícháme zeleninu s nudlemi, maso může přijít navrch(je to hezčí), nebo do nudlí(je to praktičtější) při dělení hladovým vlčákům.

Dobrou chut.

zabu

Tu zeleninu strouhat třeba škrabkou. Na dlouhé tenké nudličky. Vypadá to líp.


zabu, proč vy se nezaregistrujete? Líbí se mi vaše odpovědi, občas jsou jako břitva, ale to vůbec neva, protože jsou slušné. Vždycky je ráda přečtu a ráda se nad nimi zamyslím. Za recept moc děkuji

 


0x

Také přidám jeden recept, hrozně jednoduchý. Je z mého dětství. Zelí nakrájím na větší nudle. Osmahnu na sádle cibuli, na to hodím to zelí a restuji, pořád se musí míchat, ale musí být to zelí lehce do hněda, opepřím, osolím a smíchám s vařenýma těstovinama. Ještě promíchám a servíruji. Někdy manželovi přihodím kousek slaniny, uzeného, nebo špeku, neb on moc bezmasá jídla nemusí, ale já to mám ráda jen tak. Dá se to použít i jako příloha. Zkusila jsem do toho zasmažit i vajíčko s trochou mléka, nebo sýra a taky to nebylo špatné. Je to rychlovka.

Atrama:Díky za připomenutí,toto dělávala má milovaná babička,a je to vskutku delikatesa,i když to vypadá obyčejně.Budu muset udělat

mmmmmmm

Atramčin rceptík také znám a tvořím akorát dávám čínské zelí.


Atramo, zelí nějak ochucujete? Stačí jen sůl a pepř? Děkuji

doplněno 07.06.13 10:56:

wamp, proma proma. Děkuji.

doplněno 07.06.13 10:56:

Oprava. Prima,prima!

"Babičko,"to zelí se opravdu jen osolí,okmínuje a opepří.To je celé,a je to děsná dobrůtka,která se dá baštit i studená
doplněno 07.06.13 13:01:

Rádo se stalo

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]