Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Buchta bez PH mouky?

Od: minda® odpovědí: 14 změna:

tak jsem chtěla upéct bábovku a vidím, že mám málo PH mouky... myslíte, že ji můžu dát půl na půl s hladkou? nebo raději s hrubou? nebo raději nepéct? nebo máte nějaký jiný recept, radu? díky předem a přeji hezkou neděli...

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

uska*

4x

Mindo klíďo pečte. Chybějící PH mouku nahraďte 50% hladké 50% hrubé a hurá do toho. Na západ od nás vůbec PH neznají a bábovky mají výborné, nenechte se odradit. Dobrou chut.

 

des*

2x

Když smícháš hladkou s hrubou,ve stejném poměru tak máš polohrubou.


tím si právě nejsem jistá, des, matematický průměr asi jo, ale pokud se jedná o chování buchty při pečení...?

des*

Mindo,toto mi řekla manželka a tvrdí že je to bezpečné.

kuchar*

Nemáte pravdu - když smícháte hřebíky dlouhé 60 mm a 40 mm dostanete hřebíky dlouhé 50 mm? Smícháním těchto druhů mouky se celý pokrm pokazí! Označení hrubá a jemná je v jemnosti umletí.

des*

kuchar,nejsem si jistý jestli mluvíme oba o mouce?

olaf71*

viděl si někdy polohrubou mouku?

 

mowla*

2x

Jsou buchty (specialitky), kdy je opravdu potřeba mouka ´dle receptu´ - ale u buchet běžných ve výsledku konzument není schopen detekovat, jaká mouka byla k upečení dobroty použita.

Takže - pokud se ti nebude těsto vlivem příliš jemné (hladké mouky) rozpadat a nebo hrubá mouka neutvoří samostatná ´zrna´, klidně hladkou a hrubou smíchej...

 


2x

Je to uplne jedno,ja kdyz pecu z bezlepkove,tak ta je take jenom hladka.Smichat se muze hruba s polohrubou.Pouze hruby,bude buchta take hrubsi,porovitejsi,ale testu se nic nestane.

 


dobře, dám na vás a půjdu do toho... budu míchat... děkuji všem

doplněno 26.08.12 14:15:

greenbule, už se peče a vypadá ňamkově, asi ostrouháš...

greenbull*

Kdyby se náhodou nepovedla, tak chutově bude určitě vynikající. Takže kdyby ji nikdo nechtěl tak si ji zamlouvám

 


0x

Já bych bábovku posunula na dobu, až budu mít PH mouku doma. A upekla bych něco s hladkou. Třeba mám prima recept na tažený štrúdl z hladké mouky. Z půllitru mouky jsou 2 šišky a tudíž 1 plech.

Včera jsem dělala balené buchty - cihly z hladké mouky. Dědu jsem poslala za ves na švestky. Byl jich plný velký plech a byla to taková dobrota, že dneska se na talířku krčí osaměle 1 /slovy: jedna buchta/. Jaga.

polinek*

třeba tvarohové knedlíky,pokud je tvaoh

 

iz*

0x

Já všechno peču jenom z hladké mouky, takže já bych doručila chybějící pohrubou mouku nahradit hladkou (hrubá se v těstu dost "prosadí", což nebývá dobré).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]