Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dobrý recept - králík

Od: dako® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Chováme králíky, tudíž máme často králičí maso na talíři. I když se snažím recepty obměňovat, jako např. králík na smetaně, sekanou, na hořčici, na česneku, pečený s bůčkem a když mám náladu ho vykostit, tak i roládu, nebo ptáčky. No, to je asi tak všechno. Máte někdo nějaký dobrý zajímavý recept? Vím, na netu jich je spousta, ale myslím, aby byl vyzkoušený. Děkuji

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Když jsme chovali králíky, rodina brblala: Zase je k obědu králík!

Je to už asi 10 let, co je nemáme a jak bych si dneska králíčka dala. Na jakýkoliv způsob.

Obalovala jsem ho, pekla s bůčkem, na zelenině, se špenátem, na česneku a majoránce,jako se dělá skopové. Svíčková z králíka taky byla prima. Někdo dělá králíka na paprice, tchyně mojí dcery ho dělá s takovou bílou nakyslou omáčkou, zet tomu říká "kyselka". To jsem nikdy nedělala.

U nás měl úspěch KRÁLÍK V KEČUPU.

Králíká naporcovat,osolit, opepřit. 2 velké cibule nakrájet na kolečka. Maso naskládat do úzkého vyššího hrnce, jednotlivé vrstvy prokládat cibulí. Vše zalít marinádou:

1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu,1sklenice oleje, 1 lžíce sladké papriky, asi 4 stroužky česneku prolisovat. Dolít vlažnou vodou na objem 1/2 l, dobře promíchat. Maso tím zalít, nechat 1 -2 dny v chladu rozležet,pak upéct. Péct zakryté, občas obracet a podlít malým množstvím vody či vývaru.

Kdo má rád pikantnější,může přidat do marinády pár kapek chilli omáčky. Jinak lze jíst s rýží, bramborem i knedlíkem.

Předek z králíka se k ničemu moc nehodí. Proto jsem z něj dělávala

"RYBÍ" SALÁT Z KRÁLÍKA.

Uvařit předek z králíka, maso obrat od kostí, nakrájet na kostičky.

1 bílý jogurt, 3 menší cibule najemno nakrájet, 1 majolka, 1/2 Moravanky -nakrájet na menší kousky, hořčice, sůl, ocet, cukr, pepř - vše dle chuti a pár kapek worcestru. Vše dobře promíchat, smíchat s masem, 1 den nechat v chladu uležet.

 

uska*

2x

U nás vede tento

kralicifarma.717.cz/...

Jen dám méně oleje, více vody a více kečupu nebo malý rajský protlak.

alusska*
Ten samy recept jsem taky chtela napsat. Uz jsem ho par lidem doporucila a kazdy se olizoval az za usima .

 

babusa*

2x

Jednou před dávnými lety jsem koukala na soutěž "deset stupňů ke zlaté" nebo tak nějak a byl tam pán,co soutěžil o přírodě či zvířatech a vyhrál,potom mluvil o tom,že pěstuje králíky a doma je dělají na sto způsobů a stejně je má rád na tento způsob,co popíšu.A já takhle dělala nejen králíka,když jsme se k němu dostali,ale i kuře.Maso na kousky,ne vcelku,den předem potřít olejem,sůl,pepř.Skládat do kastrolu,prokládat anglickou slaninou,dávám na sebe.Druhý den v kastrolu větším vedle sebe i s tou slaninou pect,málo podliju,přikryté.Ke konci odkrýt,rozkvedlat si vejce se strouhankou/podle toho,kolik toho v kastrolu je/,jedno vejce,asi jedna lžíce strouhanky-Píšu odhadem,aby to vejce se str

ouhankou bylo husté asi jako kapání do polívky.Polít to a zapect.Slaninu shrnu stranou,aby to maso bylo tím polité.Na kousky myslím stehna, přední a zadní zvlášt,ostatní taky na kusy nasekat.

alusska*
To zni zajimave . .

 


1x

No, králíky, zde micáky, jsem jeden čas choval. Řízečky z kýtek nemají chybu. Ale z tohoto úžasného hlodavce se dá připravovat skvělá tzv. čína! Nakrájené masíčko pokapat sojovkou a zaprášit škrobem, pak vše ohatit vajíčkem a druhý den hodit do woku (či hlubší pánve) a prudce osmahnout. K tomu lehce nějaké čandičky třeba z jogurtu a nějakého koření, co se doma najde... mlaskačka!

 

lidus*

1x

Nejraděj máme králíka na smetaně (svíčková, na divoko, na paprice), králíka s kořenovou zeleninou, špekem, cibulí- zabalený v alobalu,pečený v troubě . Uzený králík je výborný, naložit jako každé jiné maso na uzení, celé, mladé králíky, pozor na vysušení, je potřeba udit pomalu, nejlepší je jíst rovnou z udírny.

 


0x

Manželka dělá svíčkovou nebo pečeného s "dietním" bůčkem ,b.knedlík a špenát.Matka kdysi dělala že celé kusydo trojobalu ,usmažila a pak dusila - jako kluk jsemse "téměř" pral o ten trojobal-jak při dušení násaklnul štávou mňam,Pak dělal jen "kytky" ve štávě a těstoviny ,přesně nevím,jen že to dusila podlité vývarem nebo vodou. štávu jen lehce zahuštěnou.

 


Moc Vám všem děkuji, jste úžasní. Manžel by jedl králíka pořád, ale nám ostatním doma, se už přejedl. Vyzkouším pár receptů od Vás a uvidím, jaký to bude mít úspěch.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]