Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak se nakládá pstruh před grilováním a jak je nelepší poté pstruh griklovat když nemám kleště na ryby?
Poté jak z pstruha vytáhnout kosti s páteří?
Poradí někdo? Děkuju
Pstruh je jemná ryba, není třeba jeho chut přebíjet kupovanými směsmi. My je vždy jen osolili a potřeli máslem s nasekanou petrželkou.
Jak píše Kejikl - pstruha je škoda něčím zvlášt pajcovat...
Pořádně ryby omýt a osušit, zevnitř nasolit a ´vycpat´ třeba tím libečkem nebo tymiánem a kouskem másla. Větším pstruhům je možné několikrát mírně naříznout hřbetní část boků a vetřít sůl (ryby do cca 30 cm ne, byly by příliš vyschlé).
Namísto kleští lze použít dvojice vidliček (nenapichovat, jednou vidličkou rybu podebrat od hřbetu a druhou při otáčení přidržet). Rybu,pokud možno, otočit jen jednou (jinak se bude rozpadat). Grilovat jen pár minut z každé strany (podle teploty), aby si maso podrželo štavnatost.
Páteř a převážnou část kostí vytáhnete tak, že nožem (příborovým, ne ostrým) naříznete hřbet podél páteře, ´horní bok´ jím pak z e žeber odhrnete, ze ´spodního´ vyndáte tahem za páteř - včetně hlavy a nebo hlavu ukrojíte pod skřelemi.
doplněno 20.07.12 00:23:Jo - a dobrou chut přeju...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.