Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak naložit pstruha na gril?

Od: lencoss odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat jak se nakládá pstruh před grilováním a jak je nelepší poté pstruh griklovat když nemám kleště na ryby?

Poté jak z pstruha vytáhnout kosti s páteří?

Poradí někdo? Děkuju

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Pstruh je jemná ryba, není třeba jeho chut přebíjet kupovanými směsmi. My je vždy jen osolili a potřeli máslem s nasekanou petrželkou.

Kejikl má pravdu, rozpuštěné máslíčko samo o sobě dodá rybě velice dobrou chut. Kromě posolení pokapu rybu citrónem a dobré je i trošku kmínu. Pokud někomu leze mezi zuby, používám raději mletý. A nemá to chybu! Jaga.

 

cocinkamichalka*

2x

Pokud jste začátečník, kupte nějaké koření na ryby. Moc dobrý je pstruh, když se dovnitř dá celá větvička libečku. Opravdu delikatesa.

 

mowla*

2x

Jak píše Kejikl - pstruha je škoda něčím zvlášt pajcovat...

Pořádně ryby omýt a osušit, zevnitř nasolit a ´vycpat´ třeba tím libečkem nebo tymiánem a kouskem másla. Větším pstruhům je možné několikrát mírně naříznout hřbetní část boků a vetřít sůl (ryby do cca 30 cm ne, byly by příliš vyschlé).

Namísto kleští lze použít dvojice vidliček (nenapichovat, jednou vidličkou rybu podebrat od hřbetu a druhou při otáčení přidržet). Rybu,pokud možno, otočit jen jednou (jinak se bude rozpadat). Grilovat jen pár minut z každé strany (podle teploty), aby si maso podrželo štavnatost.

Páteř a převážnou část kostí vytáhnete tak, že nožem (příborovým, ne ostrým) naříznete hřbet podél páteře, ´horní bok´ jím pak z e žeber odhrnete, ze ´spodního´ vyndáte tahem za páteř - včetně hlavy a nebo hlavu ukrojíte pod skřelemi.

doplněno 20.07.12 00:23:

Jo - a dobrou chut přeju...

přesně takhle to děláme ke spokojenosti: omýt, osušit, nasolit, vložit jednu větvičku rozmarýnu a nechat odpočinout. Kůži také solím. Pak ho zvenku natřu olejem, aby se nepřichytával a na grilu z každé strany 3-5 minut dle velikosti a hotovo.

Pak jde krásně vytáhnout celá páteř vcelku.

 

krkovicka*

0x
Nejlehčí a nejsnadnější způsob je koupit marinádu na grill ryby,když nemáte kleště,docela problém,máte kamen na grilu?Misto mřížky?Pak prodávají i staniolove taky na gril.Rybu do alobalu zabalte a pak už jen rozbalene do grilujte.Napichujeme je na klacek.Lepší manipulace.Kostru Vyndate tak,že tahnete od ritni ploutve.
doplněno 19.07.12 22:22: Tácky...
doplněno 19.07.12 22:23: ocasní ploutve...nějak se v tom ztrácím.Omlouvám se.
baset

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]