Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recepty s cizrnou

Od: ivana525* odpovědí: 5 změna:

Jak připravujete cizrnu? Hledám inspiraci a uvítala bych tipy na osvědčené recepty. Díky

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

 

ron*

0x

Cizrnu přes noc namočím do vody a pak vařím do změknutí - nejméně 1 hodinu. Po změknutí osolím. Cizrnu scedím a nejraději z ní připravuji saláty. Např. tuňákový: cizrna, tuňák vidličkou natrhaný na kousky (z plechovky), pórek nebo jarní cibulka, vejce natvrdo nakrájená na kostičky, pepř, sůl.

Mám ráda i cizrnový salát smíchaný s uvařenou červenou čočkou a různými druhy zeleniny (okurky, rajčata, papriky, zelené fazolky-uvařené).

 


0x

Když se řekne cizrna, vybaví se mi humus (ale ne ten na zahrádce )

google.cz/...

 

mi*

0x

Tady je základní postup pro vaření a loupání cizrny

mujplan.cz/...

a tady jedna pomazánka

mujplan.cz/...

 


0x

Málokdo zna fantastickou cizrnu jakou jsem se nucila v Izreli.

Namoc pres noc, v papinaku uvar ale nerozvar! Slej, nech vykapat a dej do mísy. Az bude vlazna, posypej mletým římským kmínem (ne ceskym!) , osol, nalisuj podle chuti česnek a zalej bohate olejem. Pouzivam repkovy. Zamchej a dochut a nech ulezet.

V Izraeli i ja davaji tolik oleje, ze je cizrna v nem ponorena. Ona nenasakne, olej pak puzijes na dalsi varku nebo s to hodne ji s tou cizrnou lzici. V lednci ti vydrzi i tyden, kdyz ho nesnis hned.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]