Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jídlo do práce

Od: jethro® odpovědí: 10 změna:

Můžete mi napsat pár námětů / receptů na jídlo, určené k tomu, aby se navařilo, zamrazily se jednotlivé porce a pak se to přineslo do práce a na oběd v mikrovlnce ohřálo?

Chci tenhle systém zkusit, ale nechci to dělat jako moje kolegyně, co neustále točí dokola jen šunkafleky a francouzské brambory, rád bych něco pestřejšího dík.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

3x

Moje skušenost říká, že nikdy nemrazím smetanové omáčky.

krkovicka*
Ano.I moje zkušenost.Smetana se při zmrazením a následném ohrevu zdrcla.Takže bohužel pouze voda s barvou a smetana tam nebyla cítit(svíčkovou).

 

mowla*

2x

Není to moje hobby, ale domnívám se, že v mikrowellce ohřeješ v podstatě vše - polévky, omáčky, maso, přílohy, sladké, slané - takže spíš záleží na tom, co se ti bude chtít vařit.


To je pravda, nicméně některá jídla jsou zřejmě na tohle vhodnější víc, a jiná míň. A vo-vo-vo-to mi jde

axlik*

V mikrovlnce není vhodnější a míň vhodný jídlo, ohřeje všechno co obsahuje vodu čili polívky (rychlá a jednoduchá je třeba čočkovka), těstoviny s přílohama, guláše, klobásy :D a já nevím co všechno ještě záleží co komu chutná..Já jsem třeba hrozně línej si chystat do práce jídlo tak dycky koupim nějakej sýr, salám, nebo tak něco, k tomu zakousnu rohlíky a je to :D

 

paw*

1x

Praktiju to od nasi celkem dlouho. Nemusi se to ani mrazit, mam ozkousenou trvanlivost 3 dby i vice. Kdyz se doma vari, udela se porce (nebo dve) navic, ktera jde do krabicky a hotovo Kure, omacky, rizky, kacena, gulas,...v poddstate cokoliv. Prilohy jdou zredukovat a dat si obcas jenom chleba.

 


0x

Různá rizota, různé guláše s těstovinami...

doplněno 13.03.13 10:48:

souhlasím s paw, je určitě lepší nemrazit a nerozmrazovat - pro chutový efekt. I to nedoporučuje dr. Cajthamlová, protože tvrdí, že už se ztrácí výživová hodnota jídla. A ohříváním se navíc zvyšuje kalorická hodnota jídla.

 

hop®

0x

Souhlasím s Mowlou, ohřát lze vše, ovšem některé poživatiny po zmrazení a ohřátí trošku změní konzistenci. Většinou nezmrazuji čerstvě vařené brambory pokud nechci kaši. Ale polévky (vývary i krémové), omáčky, knedlíky, rýže, těstoviny - vše je pak jedlé a chutné...

 


0x

Lze cokoliv!Třeba býv mistr si ve sklenici od okurek nosil polívky,ostatní běžně coklolic-od omáček po zmíněné fr.brambory ale třeba také kachničku s knedlíkem a zelí ,popř bůček atd.Prostě dle toho co máte doma a na co je chut!

 

zabu

0x

radit dávat přílohu zvlášt a zvlášt ji ohřívat je asi zbytečné, nicméně pro úplnost.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]