Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak upéct skvělou kachnu v plynové troubě

Od: jamamba* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám starý typ plynové trouby a chci dělat kachnu tak, aby byla chutově srovnatelná jako pomalu pečená v el.na 80 st.

U této trouby není možnost stupně navolit, pouze nejmenší výkon. Poradí mi někdo? Jak to děláte vy?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

To nám dáváte těžkou otázku. Každá trouba je totož jiná. Někde stranou fouká více tepla, někde hřeje více zespoda, někde dávají k buchtám kastrolek s vodou, někde dávají ještě jeden plech na dno. :D Peče-li rovnoměrně, já jsem vždycky troubu nahřála a ztlumila něco mezi celým a ztlumeným výkonem. Kačku do pekáčku prsama dolů, podlít vodou a cca slabou hoďku. Pak jsem odkryla, otočila, popíchala kolem boků a stehen a znovu do trouby. Cca hoďku. Když se mi něco nezdálo, při polévání jsem, většinou, ještě výkon trouby zesílila, aby kačka měla krásnou barvu a křupavou kůžičku. Někdy jsem lžící ubírala do kastrůlku tuk. Aby se zbytečně nepřepaloval. Vůbec se nebojte, není problém troubu zesílit nebo ztlumit. Můj tatka upečenou kačenu naporcoval, porce opřel o stěny pekáčku tak, aby neplavaly v tuku a ještě šoupl cca na půl hodinky znovu do trouby. Teď mám troubu elektrickou a v neděli jdu na kačenku k dceři, kam se velice těším. Předposledně ji dělala na víně s rýží, posledně s jablkama a zelíčkem a chlupatými knedlíky. Byla skvělá v obou případech a já jsem zvědavá, jak ji uděla teď. Já ji dělám jen se solí a majoránkou. Nešetřím ani solí, ani majoránkou. Vetřu. Tak at se vám povede a je jako malovaná a jedlíci jsou nadšení a vy jste za kuchařskou hvězdu

 

gaucho912*

3x

Do plynové trouby já osobně pro snížení teploty dávám střešní tašky takzvané boborovky hezky dva kousky vedle sebe a mohu Vám říci ,že nic lepšího není.Pokud chcete super kachničku tak doporučuji ji tak 30 až 4O min napařit na parním hrnci docílíte poté skvělé kůrky a kachnička je štavnatá a nevysycha.Tak dobrou chut

To Gaucho 912-ještě Vás doplním, do plynové jsme dávali i hrnek s vodou. Nejen ty bobrovky.

 

lidus*

2x

Kachnu i husu peču v plynové troubě na neméně asi 1.5-2h, přikryju plech plechem a často polévám výpekem, pokud je ho málo tak podleju horkou vodou, nakonec dopeču na větší teplotu odkryté, peču stejně i králíka na zelenině a vše je krásně měkké. Nejraděj peču vše naporcované nebo minimálně kachnu, husu na dvě půlky (kůžička je všechna křupavá). Hmm dala bych si se zelíčkem a domácím knedlíkem, skoro závidím.

jamamba*

Děkuji všem za odpovědi

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plynová trouba stupně

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]