Nejste přihlášen/a.
Ahoj,potřeboval bych prosím poradit jaký je rozdíl mezi dlouhozrnou loupanou rýží a dlouhozrnou loupanou rýží parboiled. Díky moc
Než se rýže změní v rýži parboiled, musí neloupané zrnko projít procesem namáčení a zpracováním vysokotlakou párou, při němž vitaminy a minerály přecházejí ze slupky rýže dovnitř do zrna, které se nakonec ještě oloupe a vyleští. Parboiled rýže je kyprá, sypká, nelepí se a nerozváří. Navíc úpravou získává na kvalitě a má i vyšší výživové hodnoty než klasická bílá rýže.
Asi tak.Ale při vaření já rozdíl nepoznám...
Naše babička dělala rýži - //// jakoukoliv, //// 1 hrníček umyté rýže, 2 hrníčky vody, sůl, 1 lžíci oleje, jednu malou cibulku.
Dá se do trouby, peče, 20 min. Je velmi dobrá.
Ono je víc úprav rýže.Ale vždycky platí,že se musí důkladně vyprat.Kdyby nebyla cena vody taková jaká je,nejraději bych ji pral hodinu...
No jo my co vaříme, bereme řádné vyprání horkou vodou za samozřejmé a tak i na toto jsem zapomněla. Parbolka se prát nemusí.
Rýži jsem prala jako blázen celý život. V posledním roce udělám cibulku na oleji, hodně světlou, přisypu suchou, orměřenou rýži, posmažím pár minut všecko dohromady a zaliju dvojnásobným množstvím vody. Už bez vody, ale ještě mokrou a tvrdou přikryju útěrkou a nechám dojít. Takové jako obměny, karí, papriku, sekanou nat z petrželky, dělávám často než naliju vodu. Každopádně je třeba se zbavit škrobového pudru, kterým jsou zrnka obalena. Vypláchnout studenou nebo spařit vřelou vodou, anebo posmažit. Vyjde to nastejno, jen někde se ušetří spousta vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.