Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mastit trubičky na kremrole?

Od: zabkag® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,potřebuji nutně radu,chci dělat trubičky z domácího lístkového těsta a nevím jestli se před namotáním na plechové trubičky něčím to plechové namastí?děkuji Gábi

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Není to nutné,lístkové těsto je samo již dost mastné.

doplněno 20.12.11 18:53:

Zbylé těsto lze znovu převálet a použít


A ještě jedna otázečka co se zbylým těstem?Znovu vyválet a použít opět na trubičky?Díky

 


2x

Trubičky opravdu nikdy nemastím,jdou sundat dobře,a co se týká zbylého těsta,tak,když ho opět rozválíte,nebude vám už lístkovat,tudíž ho nepoužívejte na trubičkyRozválejte ho,a radýlkem rozkrájejte na cca1cm proužky,ze kterých udělejte buďto jednoduché tyčinky,nebo malé preclíčky,které posypejte troškou soli,kmínu,popř. máku,je to výborné slané pečivo k vínku či pivku na vánoční hodování

doplněno 20.12.11 18:34:

Před pečením nezapomeňte pomazat vajíčkem.

 


2x

Trubičky z domácího těsta dělám už několik let a nemají chybu. Plech nemastím, protože v těstě je 1 celé máslo a tak je to mastné dost. Dávám je jen na suchý plech, po upečení a vyndání z trouby každou horkou nožem hned podeberu, pokud chladnou, přilepí se k plechu a mohou se pak potrhat.

Před vložením do trouby je potírám už na plechu peroutkou dobře rozšlehaným vajíčkem, dostanou správnou barvu a lesk. Pozor, jen málo namočit, kdyby Vám vejce stékalo dolů na plech, také by se to přilepilo a špatně byste trubičky pak oddělávala z plechu.

Jinak - jaké máte zbytky těsta? Já si celé těsto po odpočinutí a přeložení rozdělím na 4 díly. Postupně z každého vyválím tenkou plachtu, jakoby obdélník, rádýlkem nakrájím proužky asi 3 cm široké shora dolů a ty pak navíjím na kovové trubičky. Takže zbytek těsta není žádný, navinu i ten začátek a ten poslední pruh. Z této čtvrtiny mívám tak 15 trubiček, takže z celé dávky okolo 60 kusů. Namotanou trubičku posadím na plech tím koncem, jinak se to při pečení může rozmotat.

A nakonec: sníh vařený v páře je velice pracný, naučila jsem se používat sníh jablečný, je lehoučký, rychlý a nevařený. Tady je recept:

do šlehače dám 2 bílky, 35 dkg moučkového cukru /přesátého/ a 25 dkg na jemno strouhaných a oloupaných jablek. Vše šlehat, dokud se neudělá tuhý sníh. Dobrou chut a at se povede.Jaga.

Jago, a jak dlouho takový krém s jablky vydrží? Trubičky se musí jíst hned, nebo se mohou také uložit? Díky.

Suzy, tento sníh je vhodnější spíš pro rychlejší spotřebu. Myslím, že teď za chladna tak 4 dny vydrží, ale na delší skladování je pak vhodnější ten vařený. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]