Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak velké kroupy na kubu

Od: tanja® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jak velké kroupy dáváte do kuby? Jsou různé velikosti. Děkuji.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kdokoliv*

2x

Na přípravu a chut " KUBY" (mimochodem velmi dobrého jídla) nemají velikosti krup pražádný význam a záleží jen na každém, jaká v tomto případě velikost je mu sympatická. Mě je úplně jedno jaké kroupy = hlavně když je...

 


2x

Dobrý den. Záleží na tom, jaké seženu, ale čím větší, tím lepší, protože u sebe lépe drží. Malé kroupy se sypou. Alespoň to je můj názor.

 

lidus*

1x

Já kupuji č.8-10 jaké zrovna mají. Kroupy operu horkou vodou a do studené je na noc namočím, pak zaleju 1:2, i víc, osolím a vařím, po uvaření kroupy propláchnu studenou vodou a omastím, používám do polévky i na Kubu nebo Šukrut, pokud mám krup hodně tak je dám zamrazit a pak použiji.

des*

My jsme kupovali vždy 7ky,byly nejdřív uvařené a kvalitu to nemá vliv.

doplněno 19.12.11 10:42:
Použité suroviny receptu Kroupový Kuba: 250 g krup | 50 g sušených hub | 2-3 lžíce sádla | 1 cibule | 2-3 stroužky česneku | kmín | pepř | sůl | majoránka
Postup přípravy receptu Kroupový Kuba:Houby namočte na 1-2 hod. do studené vody. Pak propláchněte a uvařte. Kroupy uvařte také do měkka. Na sádle osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte scezené houby a kroupy. Ochutte utřeným česnekem, solí, kmínem a majoránkou. Dejte do tukem vytřeného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečte 30 min.

 


0x

Každý kuchař má svůj recept a své oblíbené fígle. Já mám recept :

ČERNÝ KUBA: 300 g trhaných krupek, 60 g sádla, 1 velká cibule, 750 ml vody, sůl, 20 g sušených hub, kmín, pepř, majoránka, 3 velké stroužky českého česneku.

1. Krupky propláchnu vodou a nechám okapat. V kastrolu si rozpustím část sádla a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmahnu dorůžova. Pak vsypu krupky, krátce opražím, zaleju vodou, osolím a dusím pod pokličkou.

2. Sušené přes noc namočené houby uvařím doměkka, scedím, vodu z nich si ponechám stranou. Houby pokrájím na drobno a spolu s kořením a prolisovaným česnekem zamíchám do dušených krupek.

3. Hmotu navrstvím do sádlem vymaštěné zapékací misky, povrch ještě trochu omastím, zaleju tou vodou z hub a nechám zapékat v troubě vyhřáté na 190 stupňu po dobu asi 30 minut. Jaga.

Tohle je pravý krkonošský kuba, recept je zděděný po příbuzné z Benecka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]