Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poradí někdo dobrou majonézu nebo majolku? Letos jsem narazila na hodně navinulé,což není nic pro mě.Děkuji
tak si jí udělej. jeden žloutek, trochu oleje,sůl, kapku octa, cukr, hořčici obyč. olej a žloutek by měli mít stejnou teplotu, olej pomalu přidávat a vymíchat do potřebné hustoty. za deset korun uděláš super mjonézu a ne tu sra... ve které je samý škrob, guma a éčka
Nezbývá mi než s vámi souhlasit. Také jsem jednou zkusil udělat domácí majonézu. Pokud máte i domácí vajíčko, je majolka super žluté, no nesrovnatelné s majolkama v krámu. Zkuste, doporučuju. U nás se po ní mohli všichni utlouct a víte co v ní máte. A pak už jen přidat okurčičku, cibulku, trošku láku z okurek a máme výbornou domácí tatarku. Ňamík...
Shodou okolností pracuju v laboratoři ve firmě,kde se tyto sr... vyrábějí a vřele doporučuju majonézu raděj vyrobit doma,nebot nechci popisovat,co se dotoho všechno dává za éčka.Dívejtese na délku záruky, čím delší, tím horší.To platí u všech výrobků, např. u jogurtů, ty kupujte raděj naše české.Kvalitapotravin je otřesná,kontroly složení ze strany kont. orgánů veškerá žádná, pak se divíme, žeje plno nemocí i u malých dětí...Ale zisk je přednější...
Polovinu života jsem majonezu míchala sama. Ještě nebyl tyčový mixer, takže el.šlehačem. Do misky 3 žloutky a současně šlehat a po trošičkách čůrkem lít olej. Kdyby se to nááááhodou zdrclo, tak začít se žloutky znovu a místo oleje přikapávat tu sraženou. V kastrolku jsem si svařila o,5 dl vody a v ní rozvařila lžičku soli, lžíci octa a dvě vrchovaté lžičky cukru. Do mísy majonézu, na kostičky zeleninu, nastrouhaný okurek a tu ochocenou vodu. Romíchat a do toho brambory. Maminka vyprávěla, že v nemocnici na Fifejdách za války, kde pracovali i babička i dědeček, dávali do bramborového salátu místo majonezy ochucený bešamel. A ve školkách dávaly kuchařky místo majonezy šlehačku. Páni, mám pusu plnou slin. Já se těšíííím!
Babičko, válka je už hodně daleko za námi, přesto jsem bramborový salát s ochuceným bešamelem jedla asi před měsícem. Dělá ho nedaleko od nás jedna vyvařovna, která rozváží po vesnicích obědy. Ten salát byl tak vynikající, že jsem jim zavolala a ptala se. Ano, dávají tam bešamel, který ochutí vším potřebným. Salát nemá chybu a má jednu velkou přednost: mohou ho dělat i za teplého počasí v létě, je trvanlivější a nekazí se tak rychle jako ten s majolkou. Už jsem ho zkusila také a měl úspěch.Jaga.
Vzdycky jsem kupoval Helmans, protoze jeji chut je proste bezkonkurencni. Nicmene posledni rok dva zacala docela zdrazovat, a pred par mesici to doslo do takove faze, ze jsem si rekl, ze to uz je trochu moc. Vyzkousel jsem par jinych majolek a musim rict, ze i za ty penize jsem se vratil zpet k Helmans, protoze ta chut je proste opravdu jinde, nez u jakekoliv jine majolky, co jsem ochutnal. Nicmene po precteni teto diskuze zkusim tu z Lidlu a taky Babiccinu, tak uvidime.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.