Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Nemáte někdo postup, kterým je možno zabránit, aby se vánočka odspodu připálila? Už jsem zkoušela všechno možné (nádobku s vodu na dno trouby, ještě jeden plech odspodu...). Vánočka je jinak dobrá, ale spodek, bohužel, většinou odkrajuji. Ne že by byl úplně spálený, ale je vždy nahořklý.
Aby vánočka nebyla spálená zespodu , je třeba snížit teploto ve spodní části . Stačí dát na plech dva papíry na pečení, případně alobal a na něj pečící papír. Je rovněž možné, že do těsta dáváte hodně cukru. Na 1 kg mouky úplně stačí 15 dg cukru a ostatní přísady jako běžně dáváte. S přídavkem většího množství cukru je třeba přidat více droždí, s přídavkem tuku nemusíte droždí přidávat. Teplota při pečení záleží na velikosti vánočky a obsahu cukru. Tedy od 150 °C do 220°C. Je dobré po zbarven vánočky do růžova stáhnout teplotu. Pokud teplota ve střídce dosáhne 98°C je vánočka bezpečně upečená. Přeji příjemnou chut.
Záleží, jakou máte troubu. Elektrika? Plynová?
Plynová tak dlouho připalovala, až jsme dali podle rody dolů tašky. obyčejné staré rovné tašky.
Je to léta a trouba nic nepřipálí. Alobal, to je hrozně slabé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.