Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Aby paprikové koření neztmavlo

Od: bobika077* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit. V minulém roce jsem se pokoušel na vánoce upéct domácí preclíky s různými příchutěmi. Celkem se mi to podařilo, s pepřem, grilovacím kořením i česnekové se mi povedli, ale když jsem dělal s paprikovým kořením tak mi paprikové koření na tom ztmavlo a zhořklo. Zkoušel jsem preclíky vytáhnout z trouby a posypat je v průběhu pečení, ale nebylo to ono. Zná, prosím, někdo fígl jak to udělat aby mi paprikové koření při pečení neztmavlo, ale zůstalo krásně červené

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

limetka*

0x

Zkuste koření rozmíchat v trošce olivového nebo jiného rostlinného oleje a potřít tím preclíky těsně před koncem pečení. Paprika zhořkne, když se spálí příliš vysokou teplotou, takže pak už jen chvilinku v troubě a rychle ven!

 


0x

Paprika ztmavne a zhořkne při vysoké teplotě, je to stejné, jako při vaření základu, na guláš apod. Paprika se nesmí nechat příliš dlouho na přímém ohni. Precíky, potírám také paprikou v oleji / jak píše "limetka"/ udělám hustou kašičku, štětečkem, už na skoro upečený preclík jen lehce přetřu / tak se také potírá chleba při pečení, těsně před vyndáním z trouby/ a nahoru dám na minutku alobal. Alobal zabrání vysoké teplotě. Alobal, používám při pečení různých sladkostí, někdy plynová trouba, peče moc prudce.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]