Nejste přihlášen/a.
Zdravím chěla jsem se zeptat, koupila jsem si tuňákovou bagetu a ta pomazánka byla naprosto vynikající nikdy před tím jsem tuňáka nejedla...Teď jsme byli v globuse chtěla jsem nějakého koupit, ale bylo tam strašně moc druhů, krom toho že je to i docela drahá záležitost za malou krabičku...Ale to nevadí, nevěděla jsem jakého mám koupit byli tam i s různými příchutěmi jako se zeleninou apod. na druhou stranu pochybuji že by do bagety dávali něco extra...tak jestli by někdo poradil, který je nejlepší, popřípadě i recept na tu pomazánku.Děkuji
Tuňák je bohužel ryby, kterou brzo lidé zcela vyhubí, tedy já osobně bych její zánik pojídáním nepodporovala, ale když chcete ... postup je v podstatě stejný jako u klasické rybičkové pomazánky třeba ze sardinek! Tedy tuňák bez zeleniny, třeba ve vlastní štávě a nebo v oleji, ale tekutinu slít bokem a nejprve umýchat jen rybu a pak kdyžtak slitou tekutinou pomazánku "zředit" pomazánka se dělá buď z taveného sýra, másla, někdo dává i tvaroh a nebo mě nejvíce chutná z pomazánkového másla a klidně s příchutí křenu. Otec i na obměnu přidává do rybičkové pomazánky malý protlak mňam. Na a dle chuti osolit, opepřit a někdo dává i na drobounko cibuli
pojidanim osobne nechces podporovat ale jak ti chutna to je teda paradox...
my osobne kupujeme Rio Mare je to nejlepsi tunak a samozrejme v oleji je jeste lepsi a bohate staci aby se neprebyjela chut protoze pomazankovy maslo je uplna katastrofa pro tohle, proste tunak rozmackat s maslem ale opravdu s maslem ne s nejakym margarinem a pak dat jen sul a treba bazalku nebo i ten cesnek ale vse cerstve zadny suseny umelotiny a pak je to lahudka.
Ovsem v te bagete byl urcite nejaky zbytkovy tunak z jatek a hodne levnejsi prisady coz nevadi pokud se to dobre nakombinuje jde jen o to aby vse bylo cerstve nezkazene a pak to vubec nevadi...
Pro vaši představu si můžete koupit Tuňákovou pomazánku v Globusu, stačí jen na ochutnání, je to mňamka.
Výborná je tahle:
Suroviny:
150 g taveného sýra
90 g sýru Gouda
1 lžíce majonézy
70 g másla
2 lžičky kaparů
½ cibule
½ červené papriky
mletý pepř
Máslo necháme změknout. Cibuli oloupeme, papriku umyjeme, kapary necháme okapat a vše nakrájíme najemno.
Do misky dáme tavený sýr, majonézu a změklé máslo. Opepříme a utřeme dohladka.
Tvrdý sýr nastrouháme najemno a všechny suroviny dobře promícháme.
Podáváme na jednohubkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.