Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Můžou se loupat rajčata do leča

Od: jimi* odpovědí: 5 změna:

Budu dělat lečo do sklenic a sterilizovat,nevadi když se rajčata oloupou? Nebude z toho po dohotoveni kečup s paprikamamyslim tim jestli se oloupané rajské jablička při sterilizaci dřive nerozvaři.Dělate to někdo tim způsobem?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Loupat samozřejmě můžete, jen je potom přidejte až budou papriky měké. Rajčata by se stejně podle mě "oloupala" vařením a jen by jste tam měa tvrdé slupky

 

jey*

2x

Je to vlastně úplně jedno. Někdo to tam nechává, někdo zase ne šlupky z rajčat stejně po uvaření nemají nějakou výraznou chut která by to mohla ovlivnit, takže si myslím že je lepší je odstranit.

 

lidka*

2x

Lečo vařím občas, je v naší rodině docela oblíbené. Nikdy jsem rajčata neloupala, ale dávám je až poté, co papriky změknou. Takže záleží na vás, zda chcete rajčata oloupat a nebo ne. Nám tam slupky nevadí, tak nemám důvod je loupat. Ještě přidám jednu vychytávku, kterou jsem nedávno četla, ale zatím nevyzkoušela - přidat do hotového leča smažená vajíčka. Docela mne to zaujalo, asi to vyzkouším, i když je to při mytí nádobí pánev navíc. :D A nakonec něco málo čtení na téma lečo:

vitalia.cz/... Určitě to podle mého není sprosté jídlo, pokud se uvaří s láskou a dobře! To nakonec platí pro každý pokrm.

Zavařování
Lečo je možné také zavařovat. Potřebujete:


  • 0,5 kg sádla

  • 1 kg cibule

  • 3 kg paprik

  • 2 kg rajčat

  • 3 čajové lžičky soli (či jak chcete dle chuti, lze dosolit také později, při přípravě hotového jídla)


Na sádle zpěníme cibulku, opečeme ji do zlatova. Potom přidáme papriky, asi 10–15 minut je dusíme, potom přidáme rajčata a necháme přejít varem. Plníme horké do sklenic a zavaříme asi 20 minut v zavařovacím hrnci.
doplněno 18.08.11 19:34:

Jaguško, děláme to lečo stejně, jenom já nemám zavařené lečo ve sklenicích. Ale stejně to vyzkouším s těmi smaženými, co kdyby . . . .

sibi*

U nás je lečo také velmi oblíbené.Rajčata neloupu,ale nakrájím si je předem do cedníku a nechávám okapat.Potom při smažení cibule dávám i česnek,nové koření a bobkový list.Jinak pak je stejný postup,jak výše uvedeno.Když si lečo zavařuji do sklenic,tak vše dusím kratší dobu,protože pak ještě zahřívám při zavařování.Do sklenic samozřejmě bez salámu a bez vajec.Vyzkoušejte!

Lído, ušetřím Ti tu pánev od smažených vajíček. Já lečo dělám tak, že na sádle osmažím cibulku, vyklopím skleničku leča /papriky a rajčata/, prohřeji, přidám na kostky nakrájenou uzeninu a rozbiji do toho asi 2 - 3 vajíčka. Za stálého míchání to dodělám, pak sůl, pepř a trošku chilli omáčky pro pikantnější chut. Přidávat vajíčka smažená se mi moc nelíbí: 1/ další dávka tuku - pod ta vejce, 2/ další špinavá pánev. Tak dobrou chut. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]