Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kapr - jak dlouho předem naložit?

Od: slavka* odpovědí: 3 změna:

Můžu naložit kapra 24hod před grilováním? Máte dobrý tip na naložení?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

1jara*

2x

Dobrý den, jeden je tady, další přidají třeba i ostatní.

Smícháme 100 ml- oleje, stroužek česneku, lžičku Dijonské nebo Kremžké hořčice, půl lžičky štávy z limetky a půl lžičky mletého pepře. Marinujeme dle velikosti 3 - 4 hod.

doplněno 13.08.11 21:19:

Nebál bych se ani 24h.

slavka*

Moc děkuji, jdu na to a zítra ho zbaštíme.

 

lidka*

0x

Slávko, kapra jsem ještě sice negrilovala, ale myslím si, že není potřeba ho tak dlouho marinovat. Ale snad to kvalitu rybího masa nijak zbytečně neovlivní. Schváleně jsem prošla několik receptů a doporučují potřený tak na hodinku do chladu. Na druhou stranu je fakt, že před obalováním kapra den předem ho také nasolím a pokapu citronovou štávou. Jinak co se týče marinády, libíla se mi tato:

Grilovaný kapr ingredience:
2 porce kapra
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
sůl, pepř
olivový olej
nasekaná petrželka
citronová štáva
Grilovaný kapr postup:

Kapra pomažeme z obou stran citronovou štávou, osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou. Olej smícháme s nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem. Touto směsí potřeme kapra, necháme asi hodinu v chladu marinovat a pak grilujeme z obou stran. Doba záleží na velikosti kapra.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]