Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz? Když chci udělat krabí salát, musím krabí tyčinky povařit?
Děkuji
Když se rozhodnete konzumovat ty růžové "krabí" tyčinky, tak v žádném případě tepelně nezpracovávat! Už samo o sobě, a tak, jak to je, to není nic moc, ale pokud to spaříte, jak radí Hope, nebo Olaf, (i když v jiných případech radit umí,) tak v tomto případě se spletli oba dva. Nejen, že by to bylo nepoživatelné, ale mohlo by to i ublížit. Já vím, že u nás se tyto tyčinky v domácnostech zpracovávají i tepelně, ale to je chyba. Také jsem viděla, že je lidé v různých receptech dávají na cibulku a zamíchají do těstovin. Je to jedna hrůza. Pak se tady budeme zase bavit o těžkých nemocech. Chápu, že to lidé tak dělají, ale věřím, že to snad nekonzumují často. To je hrůza, co člověk dokáže sníst.
Pokud chcete z tyčinek udělat salát, ještě zmrazené je nastrouhejte na robotu, jde to lépe, pak přidejte celer, uvařený dopoloměkka, taktéž nastrouhaný, osolte, opepřete, přidejte štávu z citronu, a majonézu. Můžete trošku přisladit, dle chuti. Promíchat a nechat odležet. Je to docela dobrá pomazánka na chlebíčky, ale nejíst často...Trochu to připomíná krabí pomazánku. Ale je třeba si uvědomit, že s krabem to nemá vůbec nic společného.
Já tedy nevím, ale nevařenou krabí tyčinku bych do pusy nestrčila ani náhodou. Teď už vlastně ani tu vařenou nebo jinak tepelně upravenou. Před 5 lety jsem si dala úžasný salát s touto pochoutkou (tehdy jsem ji milovala) a měla jsem týden silné průjmy a odpor ke krabím tyčinkám mám dodnes, stačí se na ně podívat a je mi nevolno...
Asi nebudeme mluvit o tom samém. Ale budiž, nebudu se dohadovat. Je mi to v podtstatě úplně jedno. Já vím, jak se má tato potravina konzumovat a to je pro mne důležité. Jestli si je chce někdo vařit, smažit, opékat, jeho věc...
doplněno 20.02.13 22:16:Ale já jsem nikdy průjem po pomazánce z krabích tyčinek neměla. Ovšem nikdy jsem je nevařila. A nikdy průjem, ani žádný jiný problém neměl nikdo, kdo je u mne jedl. A to v létě, když se u mne sejde víc lidí na zahradě, dělám tyto chlebíčky a každý se oblizuje. Ale ono záleží na tom kuchaři. Ono se může zkazit všechno. A když někdo neumí, tak zkazí i bramborovou kaši...
Já jsem nijak nenapadala vás, nebo to o jste napsala krabí tyčinky samy o sobě špatné nejsou ale já pravděpodobně natrefila na balení, které nebylo uplně v pořádku a od té doby bych je nestrčila do pusy, protože ty bolesti byly opravdu strašné. Ale tohle se samozřejmě může stát u jakéhokoli jídla, většinou dovezeného odněkud zdaleka
Nevařit.Dotaz byl,zda vařit,či nevařit a né z čeho to je a co do toho dávají a jaký je to podle některých,,fujtajbl,,.Běžte na brigádu do masokombinátů,pekáren,mlékáren...atd. a nebudete už jíst nic a můžete se jít tak akorát pást na trávu pokropenou kyselým deštěm a spadem ze smogu.V dnešní době si člověk už skoro nevybere a např. potraviny BIO?Nenechte se nikdo vysmát! Už bylo dost o tom napsáno a za tu cenu? Ani omylem! Lidé kupují podle toho,co mají v peněžence a že tam máme stále méně,to ví většina z nás,tak proč kritizovat někoho,že jí ,,krabí tyčinky,,?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.