Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavařování v elektrické troubě

Od: ivanela* odpovědí: 6 změna:

Potřebovala bych přesný popis na zavařování v elektrické troubě. Jedná se konkrétně o meruňky. Děkuji.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

0x

Kdysi jsem zavařovala v plynové troubě. Ale nakonec jsem se vrátila ke klasickému zavařování v hrnci. Nevím, nějak mně to víc vyhovovalo. Hlavně manipulace se sklenicemi. Zde máte podrobné rady:

prozeny.cz/... a nebo zde:

ireceptar.cz/... a dále:

sip.denik.cz/... Ale i v našem archivu jsme už tuším loni probírali zavařování na různý způsob. Tak at se dílo podaří!

ivanela*

Děkuji za ochotu, ale tyto rady jsou mi nanic. Jednak se liší stupněm teploty a jednak dobou sterilizace a někde údaj není uveden vůbec. Mě hlavně zajímá na kolik stupňů a jak dlouho. Způsob přípravy znám.

des*

My zavařujeme v troubě jinak.Máme velkou Moru.Na plech se narovnají naplněné sklenice.Zapne se termostat na 90°C.Až začne trouba cyklovat,tak se spočítá 20minut.Poté se vypne,vytáhne se plech a sklenice dnem vzhůru se nechají schladnout.Mezitím se dá nový plech a t d.Žádný hrnec,žádná voda,nasucho.Na plechu je to proti prasknutí sklenice.

Naprosto souhlasim, ja uz sklenice ani nevyndavam, necham v troube do druheho dne. Tedy pokud ji nepotrebuju. Sklenice naskladam klidne na sebe.

labuznik.com/...

To co tady ctu o hrnci , z toho me jima hruza! Te pary, ten tezky hrnec ... neeeeeeeeee!

 

jsmestastni

0x
letos jsem tak zavarila u mamky tradicne 30 sklenicek a v pohode, takze to snad nanic nebude.
Merunky naskladat do sklenic, zalit nalevem (na 2l vody jedno kg cukru, proste nechat prevarit), nechat tak cm a pul od vrchu volny, jeste pusti stavu.
Zavarovaci vicka pekne hlavou utesnit.
velky hrnec napustit tak do jedne tretiny vodou a dat do trouby na plny pecky, na max. to je tak 280 stupnu, az se tam voda vari tak se tam daji merunky, teplota se stahne na cca 100 stupnu, vlozenim merunek se teplota snizi. Pri ruce mam velky teplomer na vareni a hlidam to na 90 stupnich, na teto teplote pak nechavam merunky 20 minut a pote vytahnu, okamzite obratim dnem nahoru a je to...

 


0x

Ahoj, tady mas link jak zavarovat v troube. Jinak zasadne nezavaruju a ze mi uz nejaky ten patek je. mas tam i cerstve fotky. A take se muzes registrovat a tam na tema (nejen) zavarovani diskutovat

labuznik.com/...

p.s. vcera jsem zavarovala pesto z maty , krasne chytlo . Ono hodne zalezi na tom, jestli nemas mastna vicka (byvaji u sklenic od oliv, kamaradka je vubec nepouziva) . kdyz delam neco mastneho, davam si zalezet, abych nepobrandala okraj sklenice pred zavickovanim.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]