Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hrášek chemie do žaludku

Od: kecal odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem v kšeftu zelenina hrášek celý,to znamená lusky.Můžou se vařit celé lusky nebo se musí vyloupat,protože to bylo asi stříkané nějakými postřiky proti škůdcům?

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Tyhle čerstvé lusky hrášku vůbec neřešte. Vyloupejte je a snězte bez vaření. Mají neuvěřitelné množství vitamínů a nerostů. A čerstvé jsou nejlepší!

Svatá pravda!

kecal

No to my je jíme syrový jako vzteklý.Jen mi napadlo,že by byly dobrý i celý vařený.

 

jabraka*

1x

Měl bys vědět,zda jsi koupil lusky hrachu setého - dřeňového,nebo cukrového.ten neobsahuje v lusku pergamenovou vnitřní slupku a konzumuje se celý.

JABRAKA

 

lidka*

0x

Vařit celé lusky bych nedoporučovala. Na vnitřní straně lusku je taková poměrně tvrdá slupka. Vždycky jsme jedli celé lusky, nejdřív hrášky a potom jsme právě tuto slupku sundávali. Byla to pěkná piplačka. Takže pokud jste lusky nenatrhali na poli, měli by v krámě upozornit na to, že slupky jsou ošetřeny pro škůdcům a proto jsou nepoživatelné. Než je začnete vypupovat, tak je pro jistotu dva až třikrát propláchněte a mělo by to stačit. Možná, že dneska jsou už lusky tak vyšlechtěné, že ta vnitřní slupka je bez loupání jedlá. Chce to vyzkoušet.

 


0x
pokud nevíte historii, tak radši slupku vynechat. na druhou stranu nezralé lusky s malými hrášky se normálně jako dušená příloha servírují, ale chtělo by to vědět, co všechno předtím zažily.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]