Nejste přihlášen/a.
Vždy jsme si mléko na kapučínko napěnili,ale již delší dobu to nejde.Pěníme ,pěníme ale vždy pěna spadne a hned je zase mléko.Někdy se podaří jen z trvanlivého mléka TATRA.Co s tím mlékem asi udělali.
k napěnění je třeba opravdu poctivé mléko, z krabicového to jde opravdu jen výjímečně. V předchozím příspěvku byl zmíněn rozvoz mléka "bučícími auty"tady je odkaz, kdy a kde je můžete čekat mlekozfarmy.cz/... záleží však samozřejmě na tom, kde bydlíte
Tak to u nás na Opavsku v našem okolí nemáme.Ale chce to najít nějakého soukromníka,někde poblíž.Díky.
Doufám, že ano.protože když mi dcera přiveze mléko přímo z mlékárny kde pracuje tak je super pěna.Ale bydlí daleko tak jen jednou za čas.A čerstvé mléko nevydrží.
Je pravda, ze asi zalzi na melku, ale ja bezne napenim i mleko z krabice a to klidne i to co je vyrobene treba pro Kaufland zrovna dneska jsem si ho delala.
No jedine me napadlo zkuste misto polotucneho uslehat plnotucne - to se lepe nasleha. I kdyz naslehat jde i polotucne. No a dlasi vec je jak to mleko mate teple - pokud je malo nebo moc tak se take hur naslehava.
je mi jasné,beru vždy studené z ledničky.Ale brala jsem polotučné přejdu nyní na plnotučné.To jsem ale tele.
Tak to ja sice beru z lednicky, ale pak ohrivam v mikrovlnce, aby bylo dostatecne teple - myslim, ze by melo mit cca 70 stupnu. Ja si to uz presne nepamapuji uz to mam vyzkousene takze to delam automaticky
No napeni to jde, ale to je spis na Ice caffe na prave cappuccino by melo byt teple, aby se napoj moc nezchladil
No a jeste jedno vylepseni - tedy jeslti si kavu sladite. Tak je super do toho mleka nez se ohriva dat 1-2 lzicky cukru (dle velikost kavy ci dle toho jak mate rada sladke) jednak ta pena je pak chutove uzasna sama o sobe (deti mi ji chodi ujidat) a take ta pena se vice vysleha a rekla bych, ze i vice drzi No a pak se uz kava nesladi
Tofi-super rada,jen vždy utrefit tu teplotu.Krásně se vyšlehá i to krabicové,pěna jako šlehačka .
Trochu přislazená mňam mňam budu na ni chodit sama.Posílám něco na dobrou chut a děkuji za krásnou radu.
To jsme rada, ze vam to pomohlo a kava vam chutna
Clovek casem na to prijde, jak dlouho to musi hrat, aby to bylo akorat a ani to nemusi merit
No delate mi uplne chute - sice uz je pozde, ale zvazuji, ze si ji take uvarim.
Ja tu sladkou penu take miluji - kolikrat si ji udelam samotnou bez kavy No a detem zase misto kavy delam kakao s penou
Ale to snad ne, Vaše sebekritika je příliš ostrá, vždyt se učíme celý život. Já toho ve svých 56 letech ještě nevím - a tele snad nejsem. Jaga.
My máme taky kávovar a v návodu jsem si přečetla, že kupodivu naopak se má používat na kapučíno mléko zcela odtučněné anebo tedy polotučné. My to tak děláme a máme pěnu vynikající - používáme mléko z krabic...
Alicev-my kávovar nemáme a tak nléko pěníme zpěňovačem v drníčku.Ale už mám poslední radu perfektně vychytanou a jsme spokojení,pěna skoro jako šlehačka,ještě se musí po dopití kapučínka z hrníčku lžičkou vybírat.
Mate pravdu, ze idelane by se na cappuccino melo pouzivat polotucne mleko (nekdo pouziva i odtucnene) to je z duvodu, ze mleko s vetsim obsahem tuku "prebiji" svou chuti chut kavy. Ale ja se priznam, ze ja naopak mam mleko v kave rada proto, ze ji zjmenuje - takze pouzivam bud polotucne nebo klidne i plnotucne. Takze tady je to spis o tom kdo jakou kavu ma rad.
Ohledne teploty mleka - jde o to jak to pripravujete. Pokud mate doma trysku s parou tak se dava studene mleko a prave ta horka para to vysleha a idelane ohreje na tech cca 70 stupnu, ale pokud to slehate "rucne" tedy nejakou metlickou je potreba napred to mleko ohrat. Na tomto primcipu funguji i "slehace mleka", ktere lze koupit tam vlastne nalijete studene mleko ono se ohreje na idelani teplotu a metlickou vysleha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.