Nejste přihlášen/a.
A tak už je to zase rok a oproti loňskému čokoládovému dortu bych chtěla letos vyrobit jen něco malého z čokolády. Přece jen, nejsou to kulatiny :D Našla jsem kdesi jako součást receptu na čokoládové mňamky pojem "modelovací čokoláda". Tak jsem hledala dál a zjistila, že se tahle čokomodelína musí vyrábět - a mně (jak jinak ) to připadá poměrně složité. Nedá se, prosím, někde přímo tahle modelovací čokoláda koupit? Nebo udělat nějak snadno? Říkala jsem si, že bych z toho vyrobila nějaké tvary a dala jen tak na talířek - svůj účel to splní, to se nebojím. Tak kdybyste někdo měl nějaký tip, prosím podělte se! Díky, Pů
Jo, tak toho jsem se bála, že to nebude tak snadné - přes net už to určitě nestihnu, doufala jsem, že někdo poradí něco ve smyslu - zajdi do obchoďáku a dívej se po tomhle Tak to asi neeee. Tak tedy, Spidere a jiní, když si ji vyrábějí lidi doma sami - je vícero receptů? Nebo jsou snazší a obtížnější? Já bych radši ten snazší.. :D Nebo nějaký osvědčený. Tak prosím, sem s nimi! Díky
Pu, zajdi do nejbližšího cukrářství, kde se chlubí výrobou vlastních dortů. Myslím si, že prodají.
doplněno 02.03.11 12:48:Tenhle recept zdá se mi ďábelsky jednoduchý.
doplněno 02.03.11 12:53:Jo a ještě, jestli neznáš, Ti dám návod na naprosto jednoduše geniální výrobu růžičky (z té čokolády, z marcipánu, i z moduritu to jde) Vyválíš tenký plát, uřízneš proužek. Jak bude široký, tak cca vysoká bude růžička. Jak dlouhý, tak bude široká. Ten proužek sroluješ, jemně, nepřitláčet a pak ho zmáčkneš jen dole, jako kdybys tam chtěla udělat štopku. Uvidíš ten zázrak. Nahoře pak stačí jemně ohnout výsledné okvětí.
Paráda, to jsou dobré tipy! Díky moc oběma Teď ještě...co to je glukóza, to není totéž, co cukr? A ten kukuřičný sirup taky neznám...no, jestli to najdu na regálku, není problém, tak jen doufám, že to najdu :D Ještě dotaz. Přítel má raději mléčnou čokoládu - ale pokud vím, ta neexistuje ve verzi "na vaření" - nebo jo? Pokud ano, tak super, pokud ne, doporučíte nějakou? Předpokládám, že by měla mít určité vlastnosti, aby ztuhla, jak má apod., takže to asi není jedno... Díky!
doplněno 02.03.11 12:57:Jo, sirup už jsem našla v Country life - není úplně levný, ale co se dá dělat. Jen nevím, jak ho dál budu spotřebovávat, škoda, že neprodávaj jenom ty 4 lžičky :D
Glukóza je cukr ale ne ten jak ho běžně známe. V obchodě ho najdeš pod názvem Hroznový cukr či Glukopur. A taky není nejlevnější.
Mléčná čokoláda na vaření se dá taky koupit. Často se jedná o BIO produkt.
Glukoza je cukr, tady třeba dávají moučkový. toprecepty.cz/...
Tu čokoládu nevím, asi nějakou tvrdší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.