Nejste přihlášen/a.
Krásné nedělní odpoledne všem. Jsem kuchař úplný amatér a rád bych se zeptal místních, jak jednoduše a rychle by se dalo udělat jídlo z toho masa co tu mám. Jsou to 4 krásný řízky zabalený 600 g. Asi to přijde někomu k pousmání ale každý umí něco jiného
Všem potenciálním kuchařům děkuji a přejí pěkný a poklidný zbytek tohoto víkendu..
jo a udělám k tomu brambory
Pokud máš jen to maso, pak nejsnazší jsou steaky - narychlo orestované plátky, výpekem poliješ brambory...
Pokud máš ale ještě něco k tomu (zeleninu, cibuli), můžeš maso nakrálet na nudličky a dát restovat(po chvíli podlít vínem) se zeleninou (cibule o něco dříve, než maso, ale třeba papriku, pekingské zelí, mrkev na nudličky, papriku... později (jen prohřát) - a máš masovou směs - taky k bramborům, ale klidně i k rýži... Hlavně se neboj experimentovat...
řízky z kýty jsou tvrdé, nejlepší na řízky je plec nebo krkovice...já bych to dal do pekáčku podlil vodou s vínem nebo s pivem a posypal kořeník česneková krkovice, a hodinu a půl s víčkem pomalu dusil - pekl pak sunal poklisi as ještě půl hodiny dělal kůrčičku
Řízky z kýty jsou dost suché. Já bych je udělala jako ptáčky. Naklepat, posolit, popepřit, potřít hořčicí, hranolek salámu, špeku a kyselého okurku, posypat nakrájenou cibulí. Zabalit, zapíchnout do každého dvě párátka. Do papiňáku na oleji orestovat cibuli, když zesklovatí ptáčky na ní posmažit ze všech stran, jen aby se maso zatáhlo. Zalít cca 1 dcl vody, zavřít a nechat velice mírně syčet nějakou asi půlhodinku. Pak ptáčky vybrat, dolit kapku vody, tolik, kolik chcete mít štávy, přidat necelou kostku bujonu, ve skleničce v troše vody rozkvedlat hladkou mouku a vlít do štávy. Povařit, vložit zpět ptáčky a nechat spolu prohřát. Bramborky, okurek a pivečko navrch. Dobrou chut.
Jak už rádci psali, na klasický řízek je kýta suchá. Udělejte si pořádný KATŮV ŠLEH! Žádný strach, není to vůbec složité.
Maso nakrájíte na nudličky. Na olej dát orestovat cibuli, přidat maso a rychle opéci. Přidat skleničku zeleninového leča /tu menší/, sladký kečup, osolit, opepřit a to hlavní: nadrobno nakrájené feferonky. Tolik, kolik máte rád. Podle potřeby přidat kapku horké vody, dusit pod poklicí doměkka, občas zamíchat.
A aby to bylo pořádné chlapské jídlo, na talíři si hromádku masa pěkně posypte strouhaným křenem! A nebude to mít chybu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.