Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zmrazování uzenin

Od: jaja28* odpovědí: 16 změna:
Taková otázečka, která třeba bude zajímat více lidí. Má někdo z vás zkušenosti se zmrazováním párků nebo klobásů? . Já jsem to ještě nezkoušela a tak bych ráda posbírala nějaké informace - at již kladné nebo záporné. Díky.

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x
Dělám to běžně, nemáme žádný problém. Snad jen při ohřevu pak tyto uzeniny více praskají. A je dobré je rozpouštět pomalu - tedy den předem přemístit z mraznice do ledničky...
jaja28*

Díky za bleskovou odpověď. Tak já to teda taky zkusím a nasyslím nějaké dobroty do foroty.

al bunda*

S klobáskama určitě žádný problém, ani se nemusí nějak upravovat před zmrazením. Prostě zabalit a šup do mražáku.
(Slintám jak Pavlovův pes...)

 

mil®

0x
Zmrazování ano, jen, jak už bylo řečeno, rozmrazovat pomalu. Dávám je z mrazáku do chladničky a tam do rána nebo do druhého dne rozmrznou. Mluvím o párcích i klobásách.
Dobrou chut.

 

binka*

0x
Vy všichni,co jste odpověděli,máte párky a klobásky do mrazáku?! U nás se hned všechno sež..e...
Nooo, u nás se třeba dělají klobásky v dost velkém množství, čtyři berani, jejich maso + stejná várka vepřového... To se hned tak nesní. Něco jde do sklenek, něco do mrazáku. Jo, je fakt, že to dáváme do střívek, což není v běžném řeznitví zcela samozřejmé...
mil®
No všechno najednou se nesní. Tak se to zamrazí zase na jindy. To bychom se asi fakt přežrali.

 


0x

párky a klobásy jíme skoro jen z mrazáku, pač nemáme vysokou spotřebu a zkazily by se nám rozdíl v chuti nepozoruju, čabajka žhne jak nezmrazená :D

NB: neví někdo jaký je rozdíl mezi klobásou a čabajkou?

al bunda*
Každá čabajka je klobása, ovšem zdaleka ne každá klobása je čabajka.
ano, tuším, že čabajka je něco lepšího, ale nevím v čem je lepší... kromě ceny (ale ani to není pravidlo).
al bunda*

Klobása je obecný název pro určitý typ uzenin. Čabajka je z karaje Csabai z Maďarska, má nějakou recepturu (google.com) a obsahuje opravdu hodně papriky. U nás se "čabajkou" nazývají (nebo nazývaly) vlastně téměř jakékoli klobásy z masa, které obsahují spoooustu sušené mleté papriky.

Je to jako se vším. Originál čabajka je z Maďarska.

aha, takze neco na zpusob oznaceni"Cognac"... diky

 

 

miljan*

0x
Jak které. Před chvíli jsem jeden z mrazáků zkonzumoval, samozřejmě ohřátý, struktura se nezměnila. Jednou jsme měli domácí klobásy, strukturou se podobaly čabajce, chtěly spíš uskladnit v chladu a průvanu, dosušit. Dal jsem je jako obvykle do mrazáku. Po rozmrazení v lednici byly trochu gumovější. Po ohřátí a rozkrojení nedržely formu, rozsypaly se jako piliny nebo drtiny. Chutově nic moc. A to tam byly max. dva týdny. Takže lze, ale ne všechny, je třeba odzkoušet.
Dobrou chut.
no jo, poctive domaci a kupovane se mnohdy lisi. Tezko rozklepnout, ktere jsou lepsi vazne, jak kdy...

 

zuzana*

0x
Pevné klobásy jsem nikdy nezmrazovala - proč ne, jsou-li sušší? Ale párky, bílé klobásy apod. - a vše, kde je hodně vody, tak to se mě nevede. Po rozmrazení je to jako bláto. Ale možná neumím. Zu
možná je to prave jinym segmentem... my zmrazujeme debrecinske parky a klobasy... no problema

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]