Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky, nevíte náhodou jak dlouho vydrží cukroví? Pokud začnu péct ted vydrží do svátků? Nebude tvrdé atd. Většinou peču až v prosinci ale tentokrát chci začít dříve, díky za info
Neblázněte! Má se žít tím, co je. Okamžikem (to zas až tak doslova ne). Je fajn si prožít jaro a ne shánět plavky na léto, léto a ovoce a zeleninu a neshánět sněhule, barvy podzimu a nepéct cukroví. :D Oči večer vytřeštěné do tmy a starat se, jestli se to neskazí nebo mi to rodina nesní. Klídek, udělat si pohov a hezky a nedělat si hlavu. Těžký konzum!
já myslím, že vydrží, jen bych ho zatím neslepovala s krémy, např. máslovými, ale jinak upečené vydrží. Vzpomínám si, že dříve jsem taky pekla moc a moc druhů cukroví, protože mě to moc bavilo, ale zase se tak moc u nás nekonzumovalo. Kolikrát jsem ho měla ještě koncem ledna ... a dobré bylo. Když je dobře skladované, tak proč ne?
to je různé, máti ho schovávala, když jsme byli malí, na skříň a pokud nepomohl otec tak vydrželo celkem dlouho. No a jak jsme rostli tak se zkracovala trvanlivost napečeného
Teď ho dáváme do sklepa a někdy takhle večer, při TV to stejně chut vyburcuje a donutí překonat lenost a dojít do sklepa.
roobot, řešíme stejnou věc. Letos musím napéct dřív, začnu asi za týden. Jinak to nechávám na první týden v prosinci.Některé cukroví se musí dobře rozležet takže 2-3 týdny je normál. Ale nevidím v tom problém aby leželo déle. Dejte ho ale vždy někam do chladu.V tepúle by spíš vysychalo.Jen to zdobení a promazávaní krémem nechám tak na 2-3 dny před svátkama. A když náhodou zbude, dávám ho (i to nazdobené) do krabiček do mrazáku. A otevřít takovou krabičku třeba v březnu ,jen tak odpoledne ke kafíčku, je super. Vůbec neztrácí na chuti. Karina
Děvčata. Neblázněte. Nepečte takhle dopředu. Jestli vše řádně neuschováte, tak vám to rodina do vánoc sežere
A už je to zase tady, vždycky se najde někdo , kdo s tím předvánočním šílenstvím začne . Pečení začínám nejen z výše již uvedených důvodů 14 dní před svátky hlavně proto, že cukroví je čerstvé a krásně voní. 5 týdnů staré cukroví bych návštěvě asi jako chloubu mé kuchyně nepředložila . Doporučuji nyní upečené nechat týden rozležet a zamrazit a na svátky postupně vyndávat. Taky si můžete koupit do zásoby korpusy z malých soukromých pekáren jako jsou kornoutky, laskonky, ořechové trubičky apod. a těsně před svátky je naplnit.
Končím téma pečení a jdu se porozhlédnout po nějakém adventním věnci .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.